Een succesformule starten in Leeuwarden?

Datum: oktober 25, 2021

Let op: Franchisemarkt 058 is vanwege veranderde coronaregels verplaatst naar maandag 28-Maart 2022. De inschrijving voor deelname blijft gewoon open.

Franchisemarkt 058

Loopt u al een tijdje rond met het idee om uw eigen onderneming in Leeuwarden te beginnen? Bent u van plan binnenkort bij een franchiseformule aan te sluiten als franchisenemer? Of heeft u een (winkel)pand, loods of ander vastgoed in bezit dat geschikt lijkt voor het openen van een bepaalde franchiseformule? Kom dan op maandag 28-Maart 2022 naar Franchisemarkt 058 om uw marktkansen in Leeuwarden te verkennen.

De avond vindt plaats in Grandcafé Z en wordt georganiseerd door FranchiseFormules.NL, Gemeente Leeuwarden en Stichting Binnenstadsmanagement. Het is de tweede editie van een reeks terugkerende bijeenkomsten voor landelijk opererende formule-eigenaren (franchisegevers) en lokaal opererende (aspirant-)franchisenemers, ondernemers, investeerders en vastgoedaanbieders. Ter afsluiting vindt er een gezellige borrel plaats met volop ruimte om vragen te stellen aan de aanwezige franchisegevers en/of aan de andere sprekers en experts in de zaal.Leeuwarden & Franchise

De stad Leeuwarden bruist en biedt nieuwe bedrijven veel mogelijkheden. Er is een divers aanbod van publiek in het altijd gezellige en drukke centrum. Leeuwarden kent dan ook al een behoorlijk grote vertegenwoordiging van actieve franchiseformules die daarop inspelen. U denkt daarbij natuurlijk in eerste instantie aan de bekende(re) merken zoals Subway, McDonald’s, FEBO of Kentucky Fried Chicken. Maar ook de volgende bedrijven zijn landelijk opererende franchiseformules met franchisenemers in de stad: SPAR City Store, Jumbo, Albert Heijn, Zuivelhoeve, Kaldi, Brownies&Downies, Bakker Bart, Leonidas, Rituals, Used Products, fit20, HEMA, InterToys, DOPPIO, Livera, AMI Kappers, Leonidas, Monkey Town, Welkoop, MultiVlaai, Jamin, Taco Mundo, Sunday’s, New York Pizza, Domino’s Pizza, Bagels & Beans, La Cubanita, Shoeby Fashion, Intersport, The Athlete’s Foot, Primera, Specsavers, Blokker, De Hypotheker, Eijgen Finance, Monuta, Credion, Expert , The Tosti Club en RegioBank.

Beperkt het bovenstaand (onvolledig) overzicht zich nog tot een stuk of 40 formules, in geheel Nederland zijn door de jaren heen meer dan 850 verschillende franchiseformules uit binnen- en buitenland ontstaan. In allerlei takken van sport zijn deze formules nu actief, variërend van sectoren als Retail, Horeca, Logistiek, Mode tot aan Zakelijke-  en Financiële dienstverlening. Veel van die voor u vaak nog onbekende formules hebben een sterke expansiedrang en een wittevlekkenplan waarvan ook Leeuwarden onderdeel kan zijn.

Een heel breed speelveld dus waar we over gaan praten, dat voor veel (toekomstige) ondernemers uit de omgeving Leeuwarden / Friesland interessant kan zijn. Kende u bijvoorbeeld al snelgroeiende franchiseformules als BackWerk (Brood & Banket), LIVE Escape, 30ML Coffee Roasters, The Chocolate Company, City Hub (Opslag & stadsdistributie), Yoghurt Barn (Food-lunchroom) of De Beren Bezorgrestaurants?

Tijdens Franchisemarkt 058 zullen een aantal vertegenwoordigers van franchiseformules hun expansieplannen in Leeuwarden komen presenteren. Binnenkort zullen we via de social media kanalen van Welkom in Leeuwarden bekend maken welke franchiseformules er komen pitchen, maar het betreft in ieder geval landelijk opererende formules die hun vestigingenaanbod graag willen uitbreiden met een nieuwe locatie in Leeuwarden. Welkom in Leeuwarden zal meer informatie toewijden aan de formules, die op zoek zijn naar ambitieuze, lokale (franchise)ondernemers met veel (lokale) marktkennis die graag willen investeren in een eigen franchise vestiging. Na afloop van de bijeenkomst kunt u uiteraard een afspraak maken met de franchisegever van uw keuze om een mogelijke samenwerking te bespreken.Gemeente Leeuwarden

De Gemeente Leeuwarden en Stichting Binnenstadsmanagement maken zich hard voor een sterk, dynamisch en aantrekkelijk centrum. Formules die in andere delen van het land al bewezen succesvol waren, maar nog niet in Leeuwarden gevestigd zijn, kunnen een mooie toevoeging zijn voor het huidige winkelbestand en hier dus in belangrijke mate aan bijdragen. Daarom zal binnenstadsmanager Hayo Galema een toelichting geven tijdens het programma.


Vastgoed

Verschillende makelaars en eigenaren van panden in de stad zullen eveneens aanwezig zijn tijdens de avond. Het openen van een nieuwe locatie is voor een franchiseformule altijd een uitgebalanceerd samenspel tussen de formule, de juiste franchisenemer en het selecteren en/of aanpassen van een pand zodat het aan alle eisen, metrages, vergunningen en verwachtingen van de franchiseformule voldoet.  


De do’s en dont’s van franchising

Tijdens Franchisemarkt 058 zal ook Jan-Piet Broersma  aanwezig zijn. Jan-Piet is eigenaar van de bekende portal FranchiseFormules.NL. Hij is tevens managing partner van de FranchiseFormules Adviestak, een samenwerkend ondernemersverband van specialisten op franchisegebied. Vanuit zijn bedrijf begeleidt hij al meer dan 20 jaar franchisegevers / formule-organisaties bij de ontwikkeling, expansie en/of professionalisering van hun franchiseformule(s). Dit kunnen bestaande formules zijn of nog op te richten concepten. In het kader van het werven & selecteren van kandidaat-ondernemers spreekt en adviseert Jan-Piet veel (toekomstige) franchisenemers. Onder deze doelgroep bestaat altijd een grote informatie-behoefte. 

Aan Jan-Piet kunt u na afloop vragen welke franchiseformules er op dit moment actief op zoek zijn naar een ondernemer in Leeuwarden of waar u specifiek op moet letten bij het starten van uw eigen franchise-onderneming. In de zaal zitten ook reeds actieve franchisenemers uit Leeuwarden waarmee u ervaringen uit kunt wisselen.


Wilt u voorafgaand aan deze meeting alvast meer inzicht krijgen in het businessmodel Franchise, download dan hier gratis e-Book Wat is Franchise?


Programma

18;30 – 19;00 uur: Koffie / inloop

19;00 – 19;05 uur: Jan-Piet Broersma (opening, introductie aanwezigen)

19;05 – 19;15 uur: Hayo Galema, Stichting Binnenstadsmanagement (o.a. over Leeuwarden, kansen, ontwikkelingen)

19;15 – 19;35 uur: Franchisegever 1: Presentatie Live Escape (Jesse van der Lely)
                                               (Vragenronde)

19;45 – 20;00 uur: Franchisegever 2: Pitch franchiseformule …
                                               (Vragenronde)

PAUZE

20;30 – 20;50 uur: Franchisegever 3: Presentatie The Chocolate Company (Babs Jansen)
                                               (Vragenronde)

21;00 – 21;20 uur: Franchisegever 4: Pitch franchiseformule…
                                               (Vragenronde)

21:30 uur – 22:00 uur: Afsluiting / Borrel / Netwerkmoment.Datum / lokatie

Maandag 28-Maart 2022, 18;30 – 21;30 uur.

Grandcafe Z, Zaailand 106 Leeuwarden

Voor bereikbaarheid met de auto: Parkeren in P Zaailand. Grandcafe Z zit naast de Rabobank (25 meter lopen).Contact

Het serviceteam van FranchiseFormules.NL staat klaar om al uw vragen over Franchisemarkt 058 te beantwoorden.

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.