Franchiseformule: Bagels & Beans

Food - Lunchroom

Informatie aanvragen

12 redenen om bagelbaas te worden

Franchiseondernemer bij dat eigenwijze Bagels & Beans, is dat niet iets voor jou? Hieronder geven we 12 redenen om bagelbaas te worden.

1. Bagelbaas

Om te beginnen heet je bij ons geen franchisenemer, maar bagelbaas. Dat klinkt veel beter.

2. De eerste

We waren in 1996 de eerste die in Nederland de bagel op de kaart zette. Nog steeds zijn we marktleider op het gebied van bagels.

3. De grootste

Trouwens, wist je dat we ook de grootste espressobarformule van Nederland zijn? De bonen voor onze prijswinnende koffie komen van een kleinschalige familieplantage in Panama waarvan we de eigenaren persoonlijk kennen. De koffieteelt is geheel biologisch en de medewerkers ontvangen een eerlijk loon.

4. Sterk merk

In meer dan twintig jaar hebben we een sterk merk opgebouwd met een grote bekendheid. Onze fans en ambassadeurs zijn opvallend trouw en blijven in aantal toenemen. Bovendien hebben we plannen om uit te breiden naar het buitenland.

5. Franchise sinds 2002

Geen ervaring als ondernemer of in de horeca? Geen zorgen, we leren je alles wat je moet weten. Doordat we al jaren een franchiseorganisatie zijn, hebben we veel ervaring met het begeleiden van bagelbazen. En omdat we in ons eigen tempo groeien, hebben we ook de tijd en middelen om jou die begeleiding te bieden.

6. Gesmeerde organisatie

Achter ons vrolijk eigenwijze imago gaat een zeer professionele organisatie schuil, net zo gesmeerd als een dik beboterde bagel. Wij zorgen voor de samenstelling en ontwikkeling van het assortiment, marketing, automatisering, levering en sturen de organisatie aan. Daar heb je dus allemaal geen omkijken naar. Jij richt je op de dagelijkse gang van zaken in je eigen Bagels & Beans.

7. Bagels & Beans-app

We hebben een leuke loyaliteitsapp waarmee onze gasten kunnen sparen voor een beloning, zoals een koffie of een bagel naar keuze. Bovendien kun je ermee afrekenen of iemand een Bagels & Beans-tegoed cadeau doen. Met deze app hopen we onze gasten nog beter aan ons te binden. Tip: als je “˜m downloadt in iTunes of Google Play, ontvang je 50 hartjes die je meteen kunt inwisselen voor een gratis koffie.

8. Locatie, locatie, locatie

Je vindt ons over het algemeen op sfeervolle locaties in steden met meer dan 40.000 inwoners. Bij voorkeur in het historisch centrum met bezienswaardigheden, een universiteit of hoge school vlakbij. Voor het vinden van de perfecte panden op de perfecte locatie werken we samen met experts. Heb je zelf al een pand op het oog? Laat het ons weten!

9. Turnkey opgeleverd

We coördineren de onderhandelingen bij huur, koop of eventuele overname van goodwill en inventaris voor je en treden over het algemeen op als hoofdhuurder. Bovendien verzorgen we de inrichting in onze herkenbare huisstijl. Geen one size fits all, maar op maat ontworpen voor jouw pand. Ook naar de verbouwing heb je geen omkijken, je hoeft alleen maar de sleutel in ontvangst te nemen.

10. Financieel aantrekkelijk

De gemiddelde jaaromzet van een Bagels & Beans bedraagt € 470.000. De totale franchisevergoeding is slechts 6 procent van je netto-omzet: 5 procent franchisefee en 1 procent promotiefee voor gezamenlijke marketingactiviteiten. Bagelbaas worden, kan dus absoluut een kansrijke carrièrestap zijn.

11. Ondersteuning bij financiering

Als ondernemer investeer je natuurlijk in je eigen zaak. Hiervoor moet je denken aan een investering tussen € 190.000 en € 240.000. De eenmalige entreefee bedraagt € 16.000. Jouw eigen investering is minimaal 20 procent van de totale investering. Hiervoor zijn verschillende constructies mogelijk, waaronder een lening van familie. Ook kunnen we je ondersteunen met een financieringsarrangement van de ABN AMRO of de Rabobank.

12. Uitgebreid kennismakingstraject

We vinden het belangrijk dat je als aankomend bagelbaas precies weet waar je aan toe bent. Daarom hebben we een uitgebreid kennismakingstraject waarbij we alle ins en outs bespreken en jij al je vragen kunt stellen. Is een eigen Bagels & Beans misschien iets voor jou? Vraag via bijgaand formulier meer informatie aan.

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule
Actief sinds: 2002
Contractduur:
Vereiste ervaring:
Type samenwerking: Hard franchise
Aantal medewerkers: 11 FTE (gemiddeld)
Inkoop: Centraal  
Training en opleiding:

Praktijk-stages voor nieuwe ondernemers, doorlopende trainingen op het gebied van productkennis, klantgerichtheid, financiën en ondernemersvaardigheden.

Entreegeld: 16.000,00
Omschrijving:
Gemiddelde totale investering: 190.000,00
Omschrijving:
Benodigd eigen vermogen: 0,00
Omschrijving:

Het eigen vermogen is 20% van de totale investering.

Gemiddelde omzet per vestiging: € 430.000
Omschrijving:
Fee Omschrijving
Franchise fee 5 Procent
Marketing fee 1 Procent
Lid NFV: Erkend lid
Lid BFF: Nee
Franchise keurmerk: Nee
Verzorgingsgebied: Aantal inwoners  
Eigen vestigingen: 0
Franchise vestigingen: 68
Totaal vestigingen: 68
Type vastgoed: Winkel
Type locatie: A1   A2  
Oppervlakte BVO: 75 - 250  

Interesse in Bagels & Beans? Vraag direct online informatie aan bij deze franchiseformule!

Informatie aanvragen
  • Franchise
  • Food
  • Lunchroom

Gratis informatie aanvragenInteresse in Bagels & Beans? Vraag direct online informatie aan bij deze franchiseformule!


Informatie aanvragen

VideoDeel deze franchiseformule