Eerdere edities


FranchiseFormules.NL heeft in haar 20-jarig bestaan vaker, in samenwerking met (lokale) overheden en/of binnenstadsmanagement, grote franchise informatie events in binnensteden georganiseerd. Voorlopers van Fries Franchise Treffen en Franchisemarkt 050 vonden o.a. al eens plaats in de steden Hilversum, Eindhoven en Antwerpen.

De ‘FranchiseFormules Netwerkmiddag’, een periodiek terugkerende eigen themamiddag voor franchisegevers, werd reeds acht maal eerder in successie georganiseerd, o.a. in de steden Rotterdam (4x), Amsterdam, Utrecht (2x) en Castricum aan Zee (zie overzicht beneden).

Ook de ‘Masterclass Franchise’, een informatie avond alleen bedoeld voor kandidaat-franchisenemers, was een initiatief van FranchiseFormules.NL. Tussen 2005 en 2010 werden een 20-tal sessies gehouden op lokaties door heel Nederland en België.

Hieronder vindt u een samenvatting van artikelen en video’s rondom de eerder door ons georganiseerde franchise (informatie) events.


Fries Franchise Treffen (2023)

Wordt georganiseerd op Donderdag 8 Juni 2023.


2022: Franchisemarkt 058 (editie 2)

Een mooie verzameling franchisegevers / formule-eigenaren, lokale (franchise)ondernemers, pandeigenaren, financiers en vertegenwoordigers van gemeentelijke overheden kwam bijeen op maandag 28 maart j.l. in Z-Leeuwarden voor de 2e editie van Franchisemarkt 058. Dit event werd wederom georganiseerd door het bedrijf FranchiseFormules.NL, de Gemeente Leeuwarden en Stichting Binnenstadsmanagement Leeuwarden.

Doel van deze jaarlijks terugkerende franchisemarkt is het vergroten van de bedrijvigheid en het koppelen van ambitieuze, lokale ondernemers aan franchiseformules met expansiedrang. Franchisemarkt 058 begint al in de middag met een stadswandeling voor franchisegevers onder leiding van binnenstadsmanager Hayo Galema door het centrumgebied. Daarbij wordt uitleg gegeven over de stad Leeuwarden, welke gebieden zijn er precies en waar liggen op dit moment mogelijkheden om iets te openen.

Jan-Piet Broersma (FranchiseFormules.NL) en Hayo Galema openden aansluitend om 19;00 uur de avond met een welkomstwoord. Diverse sprekers vulden daarna het avondprogramma, waaronder vertegenwoordigers van de franchiseformules Anne&Max, Live Escape, New York Pizza, FT-Club, 30ML Coffee Roasters, De Pizzabakkers en eazie. In de pauze werden de aanwezigen verrast met pizza slices van New York Pizza geleverd door Ivo de Jong, franchisenemer New York Pizza in Leeuwarden. Bij het verlaten van de zaal kregen alle aanwezigen een exemplaar van De Nationale Franchise Gids mee. (Red. Wie dit gemist heeft of er alsnog eentje wil ontvangen kan een gids ophalen bij de winkel van Leonidas Leeuwarden in de Kleine Kerkstraat).

De deelnemers aan Franchisemarkt 058 (Editie 2) v.l.n.r. Fleur van Vliet (Anne&Max), Guido van der Horst (FranchiseFactory), Hessel Bij de Leij (Gemeente Leeuwarden), Hayo Galema (Stichting Binnenstadsmanagement), Jan-Piet Broersma (FranchiseFormules.NL), Jesse van der Lely (Live Escape), Arjan van Dorp (FT-Club), Sander van Renesse (Anne&Max) en Ferdinand Molenaar (New York Pizza).

De avond werd, zoals te doen gebruikelijk, afgesloten met een gezellige borrel / netwerkmoment in het Grandcafe Z. Daarbij ontstaan altijd diverse nieuwe verbanden die dan in de weken daarna uitgewerkt worden. Reden genoeg voor de organisatoren om ook alvast de organisatie van een 3e editie van Franchisemarkt 058 aan te kondigen in de maand Maart 2023 (exacte datum volgt).

Video impressie van Franchisemarkt 058 (Editie 2)

2020: Franchisemarkt 058 (editie 1)

In Boutique Hotel Catshuis in Leeuwarden vond op 29 januari j.l. een drukbezochte 1e editie plaats van Franchisemarkt058 . In de sfeervolle grote zaal konden (kandidaat-)ondernemers uit de regio, investeerders, financiers (o.a. @Credion , Eijgen Finance), vertegenwoordigers van gemeente / binnenstadsmanagement en pand-/vastgoedeigenaren uit de stad in contact treden met franchiseformules die een vestiging in Leeuwarden hoog op hun verlanglijstje hadden staan. O.a. de franchisegevers (of franchisenemers) van ElectronicPartner Nederland B.V., Quetzal Nederland – @Robert Hoenderdos , Regus / @IWG plc , Zuivelhoeve , The Tosti Club ®, De Beren , Wayback Burgers en BilancioBudget BV deden de spreekwoordelijke verbale voetjes van de vloer. Er waren veel vragen uit de zaal, ook kritische, over cijfers, kengetallen en omzetten die soms wel en soms (nog) niet over tafel mochten. We hopen op veel ondertekende NDA’s in vervolggesprekken en uiteraard op openingen binnenkort door nieuwe franchisenemers. We houden u daarvan op de hoogte. Al met al een zeer geslaagde bijeenkomst waaraan nu vervolg gegeven zal worden met een 2e editie.

Een impressie van de avond met spreker Eric Weber aan het woord namens EP:ElectronicPartner.

2019

De FranchiseFormules Netwerkmiddag werd op 1 April 2019 voor de achtste maal in successie georganiseerd door FranchiseFormules.NL.

Het bedrijf Lekkerland nam ons mee op een avontuurlijke reis door de dynamische, nieuwe wereld van “convenience”. Een reis waar leerzame workshops onze kennis verrijkten, waar inspirerende proeverijen ons nieuwe smaken lieten ontdekken en waar we getuige waren van de laatste innovaties en technieken in het “on-the-go”  landschap.

Tijdens de FranchiseFormules Netwerkmiddag staat het delen van kwalitatief hoogwaardige informatie over een bepaald thema altijd centraal. Daarnaast ligt de focus op netwerken, kennismaken en kennisdelen met collega-professionals uit de franchisebranche.

De FranchiseFormules Netwerkmiddag is toegankelijk voor franchisegevers / formule-eigenaren en hun directeur(en) / franchisemanager(s). De deelnemerslijst wordt gecomplementeerd door onze sponsor(en) en de aangesloten businesspartners.

Het centrale thema van de editie 2019 was:

Convenience binnen de keten“.

Op welke wijze kunt u als franchisegever bepaalde methodes, werkwijzes, procedures of processen vereenvoudigen, verbeteren en/of optimaliseren zodat het opereren van uw franchiseformule soepeler en effectiever verloopt?

Een aantal gekwalificeerde sprekers heeft die middag, vanuit verschillende disciplines, haar licht laten schijnen op dit thema.


2018

In de 7e editie van de FranchiseFormules Netwerkmiddag, die plaatsvond in Hotel New York te Rotterdam, stond het volgende thema centraal:

eCommerce binnen franchiseformules: Die mix van clicks en bricks is niet niks”¦

Met name voor bedrijven die als franchiseformule opereren in de markt liggen er binnen eCommerce mooie kansen om zich te onderscheiden van de directe concurrentie in de markt. De FranchiseFormules Netwerkmiddag ging over de uitdagingen die franchisegevers tegenkomen bij het inrichten van eCommerce activiteiten. En we spraken over de specifieke elementen van de onderlinge samenwerking op dit vlak met franchisenemers.

Sprekers tijdens deze editie waren mr. Maurits Smal (AG Hart Advocaten), dr. Evelien Croonen (RuG) en dhr. Andre ten Wolde, de CEO van Domino’s Pizza. De middag werd mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren AG Hart Advocaten, Capital Circle, SABMedia en De Nationale Franchise Gids.


2016

In de editie 2016, die plaatsvond in Hotel New York te Rotterdam, kregen de bezoekers veel nieuwe informatie, interessante tips en relevante stellingen voorgelegd over het centrale thema Crowdfunding & Franchise. Onder het motto: Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!” kregen de bezoekers praktisch toepasbare informatie aangereikt waarmee men direct aan de slag kon binnen de formule.


2013

De Netwerk editie van 2013 vond plaats in het zonovergoten Strandpaviljoen Zeezicht in Castricum aan Zee. Het centrale thema “Hoe grijp je een kubieke centimeter kans? had betrekking op de rol van de franchisenemer binnen formules. Hoe zorg je er als franchisegever voor dat je franchisenemers optimaal functioneren en renderen? Vijf gekwalificeerde sprekers kwamen hierover vanuit verschilende invalshoeken aan het woord (lees artikel).

De edities daarvoor vonden plaats in 2011 (DeFabrique, Utrecht), 2009 (Zalmhuis, Rotterdam), 2008 (Vechthuis, Utrecht) en 2007 (Novotel, Amsterdam).


2011

Videoverslag van de 4e FranchiseFormules Netwerkmiddag die plaats vond op 18 mei 2011 in DeFabrique in Utrecht. Thema was “˜Het belang van Social Media en Nieuwe Marketing voor formules”™. Dagvoorzitter en keynote spreker was Richard van Hooijdonk (MarketingMonday). Gastsprekers waren Nicole Verburg (Rituals), Katherine Kucherenko en Ronald Coelman (Nyenrode Business Universiteit).

Bekijk video van dit event


2009

Een impressie van de 3e FranchiseFormules Netwerkmiddag gehouden op woensdag 7 oktober 2009 in het Zalmhuis te Rotterdam met als thema “˜Inzicht in kwaliteit”™ Sprekers waren toen: Dhr. Enno de Graaff (dagvoorzitter), Dr. Maryse Brand (Rijksuniversiteit Groningen), mevr. Emy Smolders (Franchise Keurmerk), mr. Jos Burgers (Nederlandse Franchise Vereniging) en dhr. Jan de Sutter (Belgische Franchise Federatie).

Bekijk video van dit event


2007

Impressie van de 1e FranchiseFormules Netwerkmiddag (2007) met als thema “˜Strategische Interacties tussen franchisegever en franchisenemer”™. Sprekers waren toen: Dhr. Enno de Graaff (dagvoorzitter), Dr. Evelien Croonen (Rijksuniversiteit Groningen), mr. Jeff “™t Hart (AG Hart Advocaten) en dhr. Philip Abernathy (Wisdom Groep).

Bekijk video van dit event

)