Franchiseformule: Leonidas

Food - Delicatessen

Informatie aanvragen

Over Leonidas

De beroemde Belgische Chocolatier Leonidas staat al meer dan 100 jaar voor traditionele bereiding en verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Wie Leonidas hoort, denkt direct aan die heerlijke, typisch Belgische bonbons.

Toch heeft de lekkernij een nog veel exotischer herkomst. Het was namelijk de in de Verenigde Staten gevestigde Griekse banketbakker Leonidas Kerstekides die zijn ambachtelijke producten introduceerde in Brussel in 1910. Zijn pralines van hoge kwaliteit vielen direct in de smaak bij de Gentse en Brusselse bourgeoisie. Zijn in het atelier geproduceerde bonbons waren altijd tastbaar, kakelvers en werden rechtstreeks door het “guillotineraam” verkocht aan de klant. Zijn bonbons en pralines waren bovendien meer dan de helft goedkoper dan die van de concurrentie.

Leonidas Kestekides komt in het jaar 1948 te overlijden. Zijn neef Basilio Kestekides neemt dan de zaak over. Hij wil vooral “luxe toegankelijk maken voor iedereen” en breidt de activiteiten van Leonidas fors uit. Veel familieleden komen over uit Griekenland om te helpen de produktie op te voeren om aan de almaar groeiende vraag te kunnen voldoen. Het is daarbij nooit Leonidas’ filosofie geweest om het produkt zeldzamer te maken en zo hogere prijzen te hanteren, maar eerder de produktie te verhogen om een lage prijs aan te kunnen houden. In de jaren die volgden was een hele familie met trouwe en toegewijde ambachtslieden druk in de weer om alle voorbijgangers te bedienen die zich verdrongen voor het raam van het grote atelier aan de Anspachlaan 46 in Brussel.

In 1970 wordt Leonidas uiteindelijk een naamloze vennootschap. Voor de ooit relatief kleine ‘confiseur-patissier’ een mijlpaal in zijn geschiedenis. In de jaren daarna groeit het chocolademerk uit tot een iconisch merk van naam en faam over de hele wereld. De bonbons van Leonidas worden nu nog altijd dagelijks vers bereid in Brussel aan de Boulevard Jules Graindorlaan en vinden van daaruit (via wederverkopers) hun weg naar de meer dan 1.400 verkooppunten in 45 landen.

Vandaag de dag is een ander lid van de familie, Dimitros Kestekoglou, voorzitter van de raad van bestuur. In de afgelopen 100 jaar hebben dus vier generaties “Kestekides” deelgenomen aan dit grote Belgische chocolademerk. Een sterk familiebedrijf dat nog altijd vasthoudt aan de vier sleutelwaarden van haar oprichter: versheid, kwaliteit, keuze en betaalbaar voor iedereen.

 

Open uw eigen Leonidas winkel!

Als u wilt kunt u vandaag de eerste stap zetten om een eigen Leonidas Speciaalzaak in Nederland op te starten met de steun en de energie van één van de wereldleiders in de chocolaterie. Het perfecte evenwicht tussen uw eigen onafhankelijkheid en het deel uitmaken van een iconisch merk met een schitterend imago en een wijdverspreid netwerk van verkooppunten. U haalt uw voordeel uit onze beproefde recepten, onze perfect traceerbare en gegarandeerd verse producten.

We zoeken ervaren ondernemers met pure passie voor Chocolade die hun eigen Speciaalzaak willen openen. Echte doeners die de drive heben om een perfecte kwaliteitswinkel neer te zetten en te exploiteren. U bent uiteraard gastvrij en in het bezit van een sterke ondernemersgeest en doorzettingsvermogen.

Shop-in-Shop concept
 

Voor ons Shop-in-Shop concept zoeken we bestaande ondernemers of franchisenemers met een sterke affiniteit voor Chocolade die Leonidas in hun vestiging willen bijverkopen. Leonidas biedt u een uitstekend opleidingsprogramma aan en zal u begeleiden bij het opzetten en runnen van uw eigen Shop-in-Shop balie. 

 

Geniet van onze professionele ondersteuning

Of u nu een Speciaalzaak opent of Shop-in-Shop gaat verkopen: onze buitengewoon vakkundige teams met zeer gemotiveerde Leonidas-professionals staan altijd voor u klaar! Zij zullen u vanaf dag 1 helpen bij elke stap die u neemt: de perfecte locatie vinden, uw winkel of verkoopbalie inrichten en beheren, u adviseren bij het organiseren van uw inkopen. U kunt tijdens de samenwerking gebruik maken van onze praktische opleidingen en ondersteuning, zowel op logistiek als op verkooptechnisch vlak. U profiteert dus volop mee van de gezamenlijke know-how die we de laatste 100 jaar hebben opgebouwd.

Bij Leonidas werkt u in een zeer dynamische omgeving waarin uw kennis en expertise op hetzelfde topniveau staan als de producten in uw winkel!

Een uitdaging die u prikkelt?

Dan moeten we elkaar zeker leren kennen! Neem contact op met onze verkoopafdeling door bijgaand informatie aanvraagformulier in te vullen.

Wij komen graag langs om de samenwerkingsmogelijkheden te bespreken.

 
Actief sinds: 1910
Contractduur: Op aanvraag   ›
Vereiste ervaring: Op aanvraag   ›
Type samenwerking: Onbekend
Aantal medewerkers: 1 - 2 fte FTE (gemiddeld)
Inkoop: Centraal  
Training en opleiding:

Interne opleidingen in Brussel

Entreegeld: 0,00
Omschrijving:

Niet van toepassing

Gemiddelde totale investering: Op aanvraag   ›
Omschrijving:

Verschilt per lokatie

Benodigd eigen vermogen: Afhankelijk van het concept: Classic winkel circa €30.000, shop-in-shop concept €8.000
Omschrijving:

Verschilt per lokatie

Gemiddelde omzet per vestiging: Op aanvraag   ›
Omschrijving:

Verschilt per lokatie

Fee Omschrijving
Lid NFV: Geen lid
Lid BFF: Nee
Franchise keurmerk: Nee
Verzorgingsgebied: Aantal inwoners  
Eigen vestigingen: 1
Franchise vestigingen: 200
Totaal vestigingen: 201
Type vastgoed: Winkel
Type locatie: A1   A2   B   C   Periferie   Bedrijventerrein  
Oppervlakte BVO: 50  

Interesse in Leonidas? Vraag direct online informatie aan bij deze franchiseformule!

Informatie aanvragen
  • Franchise
  • Food
  • Delicatessen

Gratis informatie aanvragen

Franchise Formules Leonidas

Interesse in Leonidas? Vraag direct online informatie aan bij deze franchiseformule!


Informatie aanvragen

Gerelateerd nieuws

De nationale Franchise beurs 2023

Deel deze franchiseformule