Informatie

Franchise Congres Groningen

Loopt u al een tijdje rond met het idee om uw eigen onderneming in Groningen, winkelgebied Paddepoel dan wel Haren te beginnen? Bent u misschien van plan binnenkort bij een franchiseformule aan te sluiten als franchisenemer? Of heeft u in Groningen en omgeving een (winkel)pand, loods of ander vastgoed in bezit dat geschikt lijkt voor het openen van een bepaald franchiseconcept? Kom dan in 2024 (exacte datum volgt nog) naar Franchise Congres Groningen in Forum om uw marktkansen te verkennen. Op deze netwerkavond kunt u als (aspirant) ondernemer met al uw vragen terecht over de franchise mogelijkheden in Groningen. Ook de zakelijk vertegenwoordigers van WC Paddepoel en gemeente Haren zijn aanwezig voor tekst en uitleg over de mogelijkheden daar.

Tijdens Franchise Congres Groningen zullen diverse eigenaren van landelijk opererende franchiseformules hun concepten en expansieplannen in Groningen presenteren. Deze franchisegevers hopen daarmee in contact te komen met (een) (kandidaat-)franchisenemer(s) uit de stad die onder hun begeleiding een eigen vestiging van de formule willen openen. Binnen het businessmodel ‘Franchise’ wordt lokale (markt)kennis en ondernemersambitie gekoppeld aan reeds bewezen, succesvolle en vaak innovatieve concepten uit andere delen van het land of uit het buitenland.


Groningen & Franchise

De stad Groningen bruist en biedt nieuwe bedrijven veel mogelijkheden. Er is een divers aanbod van publiek in het altijd gezellige en drukke centrum. Groningen kent dan ook al een behoorlijk grote vertegenwoordiging van franchiseformules die daarop inspelen. U denkt daarbij natuurlijk in eerste instantie aan de wat bekende(re) merken zoals Subway, McDonald’s, FEBO of Kentucky Fried Chicken. Maar ook de volgende bedrijven zijn landelijk opererende franchiseformules met franchisenemers in de stad:

Bakker Bart, Anne&Max, Albert Heijn, Jumbo, SPAR, HEMA, Multivlaai, Jamin, Primera, Simon Levelt, Kaldi Koffie, Doppio, Handyman, The Athlete’s Foot, Intertoys, Top1Toys, New York Pizza, Lincherie, Livera, Etos, Rituals, Pearle, Specsavers, Used Products, Karwei, La Cubanita, Restaurant De Beren, Bagels & Beans, Bruna, Shoeby Fashion, fit20, Personal Fitness Nederland, Pet’s Place en Jysk.

Beperkt bovenstaand (onvolledig) overzicht van franchisenemers uit de stad Groningen zich nog tot een stuk of 35 bedrijven, in geheel Nederland zijn door de jaren heen al meer dan 850 verschillende franchiseformules ontstaan. In bijna alle sectoren en segmenten van het bedrijfsleven zijn nu formules en franchisenemers actief: van Retail, Horeca, Logistiek, Food, Non-Food, Mode tot aan de Zakelijke-  en Financiële dienstverlening. Veel van die voor u waarschijnlijk nog onbekende formules (uit binnen- en buitenland) hebben een sterke expansiedrang en een wittevlekkenplan waarvan Groningen ook zomaar onderdeel kan zijn.

Een heel breed speelveld dus waar we over praten, dat voor veel (toekomstige) ondernemers uit de stad en omgeving interessant kan zijn. De gemeente Groningen moedigt daarbij de vestiging van ondernemingen met een “groene” of innovatieve bedrijfsfilosofie aan. De franchiseformules die zich dit jaar op de markt presenteren hebben dan ook allen een bedrijfsfilosofie waarbij waarden als duurzaamheid, groen ondernemen, circulairiteit én innovatie niet meer weg te denken zijn.

Er zijn meerdere, onderscheidende franchiseformules in dit segment die op zoek zijn naar ambitieuze ondernemers in Groningen. Voorafgaand aan Franchise Congres Groningen zullen we via verschillende landelijke – en lokale kanalen bekend maken welke franchiseconcepten hun formule willen vestigen in de stad. 

Kende u bijvoorbeeld al snelgroeiende, populaire franchiseformules als The Swapshop (kleding, circulair), Vegan Heroes (Veganistische restaurants), SPAR City Small (gemakswinkels gericht op millenials), Eazie (Healthy Food), City Hub (Opslag & stadsdistributie) of Postmasters (logistiek en digitaal drukwerk)?


Stadssafari

Gemeente Groningen en Groningen City Club geven graag meer informatie over de stad en haar mogelijkheden aan franchiseformules die op zoek zijn naar (een) lokale (franchise)ondernemer(s). Voor franchisegevers / formule-eigenaren die Groningen hoog op het expansielijstje hebben staan wordt in dat kader ’s middags vanaf 15;00 uur een stadssafari door Groningen georganiseerd waarin tekst en uitleg gegeven wordt over het binnenstadsgebied en welke interessante panden er op dat moment zoal beschikbaar zijn / komen. Voor deelname aan de stadssafari dan wel aan Franchise Congres Groningen (of allebei) kunt u zich als formuledirectie en/of -management aanmelden via het contactformulier of door te bellen met het serviceteam van FranchiseFormules.NL.


Voor wie?

Franchise Congres Groningen wordt georganiseerd door Groningen City Club in samenwerking met FranchiseFormules.NL en de gemeente Groningen. Het event is onderdeel van een reeks terugkerende bijeenkomsten voor landelijk opererende formule-eigenaren (franchisegevers) en lokaal opererende (aspirant-)franchisenemers, ondernemers, investeerders en vastgoedaanbieders. Ter afsluiting is er een borrel met volop ruimte om vragen te stellen aan de aanwezige franchisegevers en/of aan de andere sprekers en experts in de zaal.

Als u wilt deelnemen reserveer dan nu alvast plaats(en) in de zaal (zie: Inschrijven voor deelname).


Datum

2024 (datum volgt)
Stadssafari: 15;00 uur tot 17;30 uur
Inloop Forum: Vanaf 18:30 uur
Event: 19:00 uur tot 21:30 uur.

Lokatie

Bezoekadres:
Nieuwe Markt 1
9712 KN Groningen
Website: https://forum.nl/


Route & Parkeren

Lopend, fietsend, met auto, bus of trein?

Vanaf het Centraal Station loopt u binnen twintig minuten naar het Forum. Of leen een OV-fiets, dan bent u nog sneller. Liever met de bus? Bekijk de buslijnen en -tijden via 9292.nl en stap uit op de Grote Markt.

Fietsenstalling

Nieuwe Markt, Groningen
Bereikbaar via de Popkenstraat
Openingstijden, voorzieningen en contact >
Plan je route via Google Maps>

Parkeergarage

Schoolstraat 16
9712 JS Groningen
Openingstijden, tarieven en contact >
Contactloos in- en uitrijden >
Plan je route via Google Maps >


Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.  

Aanmelden voor Franchise Congres Groningen kan via het inschrijfformulier op deze website. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van inschrijving. Het kan zijn dat u in de aanloop naar het event gebeld of gemaild wordt om meer informatie te vergaren over uw interesse in deelname aan dit event. Op voorhand meer informatie nodig? Neem contact op met ons serviceteam.


)