Alles wat u moet weten over franchise

FranchiseFormules.NL is intermediair tussen franchisegevers en (kandidaat-) franchisenemers. Omdat (kandidaat-)franchisenemers doorgaans veel vragen hebben, heeft de Adviestak van FranchiseFormules.NL in samenwerking met o.a. de Rijksuniversiteit Groningen (dr. Evelien Croonen), AG Hart Advocaten (mr. Jeff ’t Hart), Franchise Connect (dhr. Carlo van Rienen) en stichting Franchise Keurmerk (mevr. Emy Smolders) het eBook ‘Wat is franchise?’ opgesteld. Voor iedereen die geïnteresseerd is in franchise, bij franchise betrokken is of franchise als samenwerkingsvorm overweegt.

In het eBook ‘Wat is franchise?’ wordt eerst het begrip ‘franchise’ afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien de meest recente marktontwikkelingen eruit (Franchise Monitor 2014) en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel. Uiteraard komt ook het Franchise Contract aan bod, evenals het onlosmakelijk hieraan verbonden Franchise Handboek.

 

Bijlage

In bijlage I van dit e-Book vindt u een overzicht van alle elementen die een franchise-overeenkomst zou kunnen bevatten.
In biijlage II geeft mevr. Emy Smolders van stichting Franchise Keurmerk een aantal adviezen aan kandidaat-franchisenemers. Wat te doen voordat u in gesprek gaat met (een) franchisegever(s). Welke vragen over de formule moet u absoluut stellen.

In bijlage III volgt informatie over zogenaamde ‘Franchise begeleidingstrajecten’ door de auteur van dit eBook, dhr. Jan-Piet Broersma van FranchiseFormules.NL.

In bijlage IV een bijdrage van AG Hart Advocaten & Adviseurs over de dienstverlening met betrekking tot de beoordeling van (uw) Franchise Contract(en).

In bijlage V tenslotte een bijdrage van dhr. Carlo van Rienen van Franchise Connect over competenties en denkstijlen van een startende franchisenemer.


Omvang: 24 pagina’s

Uitgever: FranchiseFormules.NL
Copyright: FranchiseFormules.NL

Auteur: FranchiseFormules.NL. Met bijdrage(n) van Rijksuniversiteit Groningen, AG Hart Advocaten, stichting Franchise Keurmerk en Franchise Connect.

 

Tip van de redactie

Lees eerst ons Privacy Beleid voordat u het e-Book download.

Download gratis!

)