Franchiseformule: New York Pizza

Food - Fast Food

Informatie aanvragen

New York Pizza: de pizzaformule van Nederland

New York Pizza is een begrip in de Nederlandse fastfood sector. Al sinds de start in 1993 zijn zij innovatief, vooruitstrevend en ambitieus! Ooit als eerste begonnen met slice-vestigingen in de drukke winkelstraten, later groot geworden met hun delivery en take-away concept. De komende jaren groeien zij met nog eens 80(!) locaties. Sluit jij je ook aan bij hun geweldige netwerk van ondernemers?

 

New York Pizza

Het verschil zit ‘m in de smaak. It’s the dough (het deeg), want dat is het geheim en dat proef je meteen. De kwaliteit van hun producten heeft ze tot de grootste pizzaketen van Nederland gemaakt. Natuurlijk kan dit niet los gezien worden van hun ijzersterke merk (de marketing) maar bovenal de kwaliteit en topservice die de franchisenemers iedere dag leveren. En dat blijft niet onopgemerkt. Ieder jaar ontvangen zij 1.000+ aanvragen van ondernemers. Na een aantal goede gesprekken en het doorberekenen van de exploitatie, blijft er een select aantal ondernemers over die geschikt zijn om met New York Pizza aan de slag te gaan. Ben jij de ondernemer die bij New York Pizza past? Vraag dan gauw via de link op deze webpagina meer informatie aan en ontdek de mogelijkheden!

 

Franchisen bij New York Pizza

New York Pizza werkt uitsluitend met franchisenemers. Dat maakt hun organisatie zeer efficiënt want alles wat zij doen staat in het teken van hun franchisenemers. En dat merk je al vanaf het begin.

Allereerst kom je in contact met de betrokken recruiters van New York Pizza. Tijdens de hele voorbereiding zullen zij jou helpen om jouw plannen uit te werken. In deze fase krijg je verder te maken met het Developmentteam van New York Pizza wat bestaat uit een bouw- en vastgoedmanager (voor de perfecte locatie), financieel manager (voor begeleiding bij het schrijven van jouw financieel plan), trainers, openingsconsultant en jouw persoonlijke regiomanager.

Een goede voorbereiding is het halve werk en daar besteedt New York Pizza dus veel aandacht en tijd aan. Dit verwachten zij natuurlijk ook van jou!

 

Franchisenemers

Onze franchisenemers kenmerken zich door de liefde voor het product en hun klanten. De franchisenemers maken er een sport van om de lekkerste pizza op de perfecte manier te bereiden en te bezorgen. Zij doen alles voor een hoge klanttevredenheid en dat betaalt zich ook terug. Letterlijk en figuurlijk, want afgelopen jaar hebben we een omzetgroei van ruim 20% (!) behaald.

Omdat wij vooraf al onderzoek hebben gedaan, weten wij wat de mogelijkheden zijn in Elburg. En die zijn positief. Nu nog een geschikte ondernemer vinden!

 

Vestigingspunt

Op basis van onderzoek heeft New York Pizza een groot aantal plaatsen geselecteerd waar zij nog een franchisevestiging willen openen. Omdat zij uitsluitend met franchisenemers werken die allemaal een exclusief recht hebben op de bezorgpostcodes in hun regio, kijken zij alleen naar de beschikbare regio’s (postcodes die nog niet bezet zijn). Dit kan al in bezorgregio’s met 20.000 inwoners.

New York Pizza is zelfs zo overtuigd van het succes in deze plaatsen dat zij al panden huren zodat er ook snel aan de slag gegaan kan worden. Dit geldt natuurlijk niet voor iedere plaats dus als jij een goede locatie op het oog hebt, laat het dan weten zodat jullie samen kunnen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

 

Investering bij New York Pizza

Als franchisenemer draag je zorg voor de investering in jouw New York Pizza vestiging. De gemiddelde investering bedraagt €180.000,- en hiervoor dien je minimaal € 40.000,- eigen vermogen (of achtergestelde lening) te kunnen investeren.

New York Pizza heeft financieringsafspraken met de grote banken en je krijgt alle hulp bij het aanvragen van jouw financiering.

Maar New York Pizza zou New York Pizza niet zijn als we niet een tegemoetkoming zouden aanbieden.

Wij zijn natuurlijk ook gebaat bij de groei van onze franchiseketen en dus bieden wij verschillende kortingen, subsidies en een marketingbudget waarmee jij jouw vestiging tot een succes gaat maken! Samen staan wij sterk!

 

Heb jij het in je?

Natuurlijk gaan wij je leren de allerbeste pizza’s te bereiden. Maar dat is niet alles wat je moet kunnen. Je moet ook ondernemend zijn, stevig in de schoenen staan en beschikken over bergen passie.

Daarnaast heb je:

 • Leidinggevend vermogen, bent servicegericht en stressbestendig
 • Minimaal een MBO-4 werk- en denkniveau
 • Het vermogen om prioriteiten te stellen, te plannen en te organiseren
 • Een gezond commercieel inzicht en je hebt oog voor de klant én product
 • Bij voorkeur heb je ervaring binnen de horeca of een aanverwante branche

Wil jij voor jezelf beginnen en voel jij je als een vis in het water bij een sterk merk als New York Pizza? Dan wordt het tijd om nu in actie te komen.

 

Geschiedenis

New York Pizza is opgericht in 1993 in Amsterdam. Het is een jonge onderneming met een gouden formule. Begonnen met een vestiging aan het Amsterdamse Spui is New York Pizza inmiddels uitgegroeid tot de grootste Nederlandse Pizzaketen.

De oprichters van New York Pizza, de broers Max en Philippe Vorst en Richard Abram, haalden in 1993 ’the original slice’ vanuit Amerika naar Nederland.

In eerste instantie had New York Pizza uitsluiten Pizza Slice Restaurants in haar formule. In 1996 is onder de naam New York Pizza Delivery ook een keten van bezorgdiensten in het leven geroepen. Vanaf dat moment kon iedereen zowel ‘in de stad’ als thuis van hun topkwaliteit pizza’s genieten.

 

Groothandel

Om de formule nog efficiënter te maken, heeft New York Pizza haar eigen groothandel opgericht, Euro Pizza Products. Deze groothandel levert alle pizza-ingrediënten en -benodigdheden aan alle vestigingen in het land. De franchisenemers zijn verplicht om 100% van hun inkopen te doen via Euro Pizza Products zodat zij gezamenlijk altijd de kwaliteit kunnen waarborgen en kunnen sturen op de beste marges.

Missie

De missie van New York Pizza is: ‘DELIVER 110% TO CREATE RAVING FANS’

Pizza is een echt lekkere comfort food. New York Pizza zorgt ervoor dat het de klanten zo eenvoudig mogelijk gemaakt wordt om thuis of buitenshuis zo’n lekkere pizza te eten.

 

Visie

De visie van New York Pizza is: ‘EASY & LEKKER, BEZORGD MET EEN GLIMLACH’

De frequentie per huishouden van eten bestellen of afhalen stijgt al jaren en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. New York Pizza zorgt voor een perfecte beleving op het vlak van bestellen (ons nieuwe bestelplatform of eenvoudig via Thuisbezorgd of Uber Eats), productkwaliteit en service (de perfecte pizza, loeiheet en snel bij de klant bezorgd). En dit alles natuurlijk met een onvergetelijke glimlach van de New York Pizza bezorgers.

 

Kernwaarden

De kernwaarden van New York Pizza zijn: PROVOCATIE, INNOVATIE, INFORMEEL, DIRECT EN PASSIE

 • New York Pizza is opvallend, snel en flexibel in uitingen. Provocatie vinden ze leuk, maar altijd met een knipoog.
 • New York Pizza is altijd op zoek naar nieuwe wegen en verkleinen van de ecologische footprint. Innovatie zit in hun DNA.
 • New York Pizza is informeel, ondernemend, gemakkelijk vindbaar, transparant en direct aanspreekbaar. De drempel is altijd laag bij hun.
 • New York Pizza selecteert zijn ingrediënten zelf. Ze werken met natuurlijke producten, zo puur mogelijk en zo vaak als mogelijk direct van de bron.
 • New York Pizza gebruikt de beste ingrediënten en zo maken zij de lekkerste pizza’s met passie

It’s the Dough – ons deeg, ons geheim

Wie een keer bij New York Pizza heeft besteld of gegeten, merkt meteen dat alles draait om de smaak.

Sinds begin 2021 leggen zij in al hun uitingen (televisie, radio, social media, bushokjes, vrachtwagens en nog veel meer) de nadruk op hun geheim: het deeg.

Het geheime recept van het deeg bepaalt in grote mate de smaak van de New York Pizza’s. En dat is de reden dat klanten telkens weer terugkomen voor een nieuwe pizza. Want de lekkerste pizza eet je natuurlijk bij New York Pizza!

 

 

new-york-pizza-logo-2017
Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule
Actief sinds: 1993
Contractduur: 10 jaar
Vereiste ervaring:

- Leidinggevend vermogen, bent servicegericht en stressbestendig
- Minimaal een MBO-4 werk- en denkniveau
- Het vermogen om prioriteiten te stellen, te plannen en te organiseren
- Een gezond commercieel inzicht en je hebt oog voor de klant én product
- Bij voorkeur heb je ervaring binnen de horeca of een aanverwante branche

Type samenwerking: Hard franchise
Aantal medewerkers: 20-25 (parttimers, veelal scholieren) FTE (gemiddeld)
Inkoop: Centraal  
Training en opleiding:

12 weken operationele en theoretische training (fulltime)

Entreegeld: 10000
Omschrijving: Op aanvraag   ›
Gemiddelde totale investering: 180000
Omschrijving: Op aanvraag   ›
Benodigd eigen vermogen: 40000
Omschrijving: Op aanvraag   ›
Gemiddelde omzet per vestiging: 500000
Omschrijving: Op aanvraag   ›
Fee Omschrijving
Franchise fee 6,5 Procent

6,5% van de netto omzet

Marketing fee 3,5 Procent

3,5%

Lid NFV: Erkend lid
Lid BFF: Nee
Franchise keurmerk: Nee
Verzorgingsgebied: Postcode gebied  
Eigen vestigingen: 0
Franchise vestigingen: 230
Totaal vestigingen: 230
Type vastgoed: Winkel
Type locatie:  
Oppervlakte BVO: Tussen 80 en 100 m²  

Interesse in New York Pizza? Vraag direct online informatie aan bij deze franchiseformule!

Informatie aanvragen
 • Franchise
 • Food
 • Fast Food