Franchiseformule: Specsavers Horen en Zien

Diensten - Opticiens

Informatie aanvragen

specsavers-banner-presentatie
Specsavers, ‘s werelds grootste optiekketen in particulier bezit. Specsavers is een optiek- en audicienformule en is wereldwijd marktleider met 1.700+ winkels in tien landen.

Specsavers is anders dan andere optiekbedrijven: we zijn niet zomaar een bedrijf, maar een samenwerkingsverband. Al onze Nederlandse winkels worden gerund door zelfstandig ondernemers. Deze opticiens, audiciens en retailers werken in een partnerschap met Specsavers. En deze aanpak is een enorm succes gebleken: in Nederland zijn we al jaren de snelst groeiende optiekketen met inmiddels 127 winkels verspreid over het land. De afgelopen jaren hebben we elk jaar een groei gerealiseerd van 20% tot 30%.

De formule is bijzonder onderscheidend, het geheim achter het succes is te verklaren aan twee belangrijke factoren:
  • Familiebedrijf met korte lijnen: Specsavers is een in 1984 opgericht familiebedrijf en dat is het ook altijd gebleven: zodra je met ons in gesprek gaat merk je dat er een sterke familiecultuur is. Persoonlijke ontwikkeling en een goede balans tussen werk en privé vinden we heel belangrijk. Opvallend is de balans tussen werk- en privébalans die je hier hebt als ondernemer: je hoeft eigenlijk nooit vanaf huis / in de avonden of weekenden nog eens je administratie, boekhouding of marketing bij te werken. Zodra je de winkeldeur sluit, ben je ook echt vrij.
  • Het bedrijfsmodel: Specsavers is een ècht samenwerkend ondernemersverband. De winkel wordt gezamenlijk geëxploiteerd door een retailondernemer en een optiek- en/of audicienondernemer waarbij de retailondernemer primair verantwoordelijk is voor de commercie: het leveren van topservice, verkoop en aansturen van medewerkers.
Partnerschap: een win-winsituatie

Het Specsavers Partnerschap houdt in het kort in dat onze partners hun eigen koers bepalen en zelf de vruchten plukken van hun harde werken. Tegelijkertijd profiteren ze van de vele voordelen die het samenwerkingsverband met Specsavers ze biedt: de naamsbekendheid van het merk, gunstige inkoopsprijzen, uitstekende administratieve ondersteuning en deskundige hulp op vele gebieden.

Ondernemen in het partnerschap van Specsavers is dus sámen ondernemen. Dat betekent dat je zelfstandig werkt en tegelijkertijd elkaar versterkt door elkaars kwaliteiten te benutten. Onze pijlers service, kwaliteit, stijl en prijs maken de succesformule van je eigen optiekwinkel compleet.

De voordelen op een rij:
  • Uniek bedrijfsmodel
  • Gegarandeerde maandelijkse managementfee
  • Zeer aantrekkelijke winstdeling
  • Startersopleiding van negen maanden met doorbetaling van salaris
  • Continue ondersteuning in tal van opzichten: marketing, PR, financiële administratie, werving van personeel, training, inkoop en winkelinrichting.

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids

Specsavers - logo

 
Actief sinds: 1986
Contractduur:
Vereiste ervaring:
Type samenwerking: Hard franchise
Aantal medewerkers: Vanaf 3 medewerkers FTE (gemiddeld)
Inkoop: Centraal  
Training en opleiding:

Negen maanden startersopleiding met behoud van salaris

Entreegeld: € 10.000
Omschrijving:
Gemiddelde totale investering: Vanaf € 10.000, afhankelijk van de grootte van de vestiging.
Omschrijving:
Benodigd eigen vermogen: € 10.000
Omschrijving:
Gemiddelde omzet per vestiging: Vanaf € 700.000
Omschrijving:
Fee Omschrijving
Franchise fee Procent

18,2 % van de omzet

Lid NFV: Geen lid
Lid BFF: Onbekend
Franchise keurmerk: Onbekend
Verzorgingsgebied: Aantal inwoners  
Eigen vestigingen: 0
Franchise vestigingen: 127
Totaal vestigingen: 127
Type vastgoed: Winkel
Type locatie: A1  
Oppervlakte BVO: 100 - 250 m²  

Interesse in Specsavers Horen en Zien? Vraag direct online informatie aan bij deze franchiseformule!

Informatie aanvragen
  • Franchise
  • Diensten
  • Opticiens

Gratis informatie aanvragenInteresse in Specsavers Horen en Zien? Vraag direct online informatie aan bij deze franchiseformule!


Informatie aanvragen

Deel deze franchiseformule