Vijf redenen om nu franchisenemer van Kaldi te worden

Datum: augustus 7, 2020

Sommige startende ondernemers houden hun plannen nog even in de wacht tijdens de corona crisis. Echter, juist deze periode biedt geweldige kansen om voor jezelf te beginnen. Franchise is daarbij een interessant businessmodel omdat door de formule vooral aan startende ondernemers veel hulp geboden wordt op allerlei vlakken (lees meer hierover in ons eBook ‘Wat is Franchise?‘).

Daar komt bij dat er in elke sector van de markt inmiddels wel een franchiseformule actief is. Als startende ondernemer kun je nu dus precies uitzoeken in welke sectoren tijdens de crisis wel of geen geld verdiend wordt. Altijd fijn om te weten voor de toekomst dat je bedrijf niet zomaar ten onder gaat als er weer een 2e golf van het virus uitbreekt.

Hans Tietema is de franchisegever van Kaldi Koffie.

Een aantal formules doen het zelfs beter tijdens de coronacrisis. Oftwel: Opportunity Knocks! We lichten een paar formules voor u uit, deze week is dat de franchiseketen Kaldi.

Kaldi Koffie is een koffie- en thee speciaalzaak met een proeflokaal ter ondersteuning van de verkoop van koffiebonen en koffiezetsystemen en juist deze elementen maken Kaldi een onderscheidende formule.

Waarom zou je nu starten? We sommen hieronder 5 redenen op:

  1. Het Kaldi concept:

Kaldi heeft vier verschillende omzet groepen die we afhankelijk van de situatie snel kunnen bijstellen. Half maart moest de horeca op slot, maar omdat Kaldi o.a. koffiebonen verkoopt, mochten de Kaldi vestigingen openblijven en al snel kwamen er klanten voor take-away koffie. Ook gingen veel mensen thuis werken, waardoor de verkoop van koffiebonen en zetsystemen toenam. Bijna alle franchisenemers hebben de laatste 10 weken meer omzet gedraaid dan voor de Covid-19 periode.

Een reden te meer om voor het Kaldi franchiseconcept te kiezen.

  • Locaties:

Goede en juiste locaties zijn moeilijk te vinden, maar in deze tijd zullen er meerdere locaties vrijkomen en de onderhandelingen met de verhuurder zullen makkelijker worden dan voor de Covid-19 periode.

Het moment voor de goede locatie met de juiste huurprijs.

  • Een nieuwe carrière stap:

Helaas zullen een aantal mensen hun baan gaan verliezen en wat dan?

Zit jij in zo’n situatie of denk je dat die eraan zit te komen? Dan is het tijd om verder te kijken en misschien franchisenemer te worden bij  Kaldi.

Maak je droom waar!

  • Financiële investeringen:

Kaldi is een formule met een relatieve lage investering en je hebt maar ongeveer een eigen vermogen nodig van € 25.000 om met je eigen Kaldi vestiging te kunnen starten. Ook de rente bij de bank is momenteel laag wat gunstig is voor je vaste lasten.

Relatief lage investering!

  • Recessie bestending:

Kaldi heeft de afgelopen 20 jaar heel wat recessies overleeft, van de internethype bubbel, de financiële crisis en nu covid-19. Betekent dit dan automatisch dat elke franchisenemer altijd succes heeft, nee dat is niet zo. Maar ondernemers die passie, liefde, gastvrijheid en verkoopkwaliteiten hebben een Kaldi exploiteren maken het succes.

Maak jij het verschil?

Ben je na het lezen van dit artikel toe aan een nieuwe stap, aarzel dan niet en meld je dan aan voor vrijblijvende informatie. En wie weet drinken we straks samen een heerlijk Kaldi espresso in jouw eigen Kaldi vestiging.

DELEN

Franchiseformule: Kaldi koffie en thee

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.