Taco Mundo en Lekkerland gaan samenwerking aan

Datum: januari 8, 2020

Mexicaanse restaurantformule Taco Mundo (Mexican Delivery) en convenience groothandel Lekkerland zijn een meerjarenovereenkomst aangegaan. Vanaf 1 maart 2020 gaat Lekkerland de totale logistieke dienstverlening verzorgen van het food- en non-foodassortiment van de inmiddels bijna 30 Taco Mundo vestigingen in Nederland. “Wij zochten een logistieke partner voor de lange termijn die kon voldoen aan onze specifieke wensen voor de bevoorrading van onze afhaal- en bezorgrestaurants.” aldus Tom Filippini, oprichter van Taco Mundo. Hij vervolgt: “Met Lekkerland hebben wij die partner gevonden. Wij delen dezelfde ambitie voor groei en kwaliteit en blijven continu inspelen op de snel veranderende markt en wensen van de consument.”

Logistiek ontzorgen

Als een van de pioniers in de markt voor maaltijdbezorging ontwikkelt Taco Mundo het grootste gedeelte van de ingrediënten voor haar Mexicaanse maaltijden zelf in samenwerking met lokale producenten. “Dat brengt logistiek gezien nogal wat uitdagingen met zich mee. Ook op dat punt kon full-service partner Lekkerland toegevoegde waarde bieden.” aldus Filippini.

De samenwerking met Lekkerland betekent dat zij Taco Mundo en haar franchiseondernemers gaat ontzorgen doordat de inkoop, opslag, orderverzameling en distributie volledig wordt overgenomen, ook van de private labelartikelen die Taco Mundo volgens eigen receptuur ontwikkelt. De sourcing van een deel van het assortiment wordt vergemakkelijkt door het brede assortiment dat Lekkerland biedt.

‘Convenient partner’

“Bij Lekkerland doen we er alles aan om onze klanten succesvoller te laten zijn”, weet Michel Termeer, Business Development Manager Foodservice Logistics bij Lekkerland. “In de samenwerking met Taco Mundo willen we hun ‘most convenient partner’ zijn binnen foodservice.  Taco Mundo is een ambitieuze formule met oog voor de veranderende behoefte van de consument. Dat vertaalt zich in een wisselend assortiment waarop wij als dienstverlener snel moeten kunnen inspelen. Dat sluit precies aan bij de visie van Lekkerland relevant te zijn in de dynamische foodservice-branche.”

Als full-service specialist voor on-the-go consumptie neemt Lekkerland het volledige logistieke proces uit handen, efficiënt en duurzaam.  Filippini: “Lekkerland is een zeer ervaren speler op het gebied van foodservice en biedt landelijke dekking.” Belangrijk voor Taco Mundo, die zich hiermee volledig kan focussen op de verdere ontwikkeling en groei van haar franchiseformule.


Over Taco Mundo Mexican Delivery

Taco Mundo is de eerste en enige landelijke bezorgformule voor de Mexicaanse keuken en een van de pioniers op de markt van maaltijdbezorging. Met een uitgebreid assortiment van Tacos, Burritos, Quesadillas, Enchiladas en frisse salades welke met verse ingrediënten worden gemaakt, heeft Taco Mundo een unieke propositie in de delivery markt.Taco Mundo heeft inmiddels bijna 30 vestigingen verspreid door heel Nederland en wil de komende jaren fors doorgroeien.

Over de Lekkerland Groep

Wij zijn de specialist voor on-the-go consumptie.

Lekkerland is de specialist voor on-the-go consumptie. We bieden innovatieve Retail oplossingen, logistieke diensten op maat en een relevant, breed assortiment in vier Europese landen. 

Wij doen er alles aan om onze klanten succesvoller te laten zijn.

Daarom gaat onze volledige aandacht naar de behoeften van onze klanten en van hun eindconsument. Onze visie is om “Your most convenient partner” voor onze klanten te zijn, de beste partner die ze zich kunnen wensen.

Lekkerland levert aan ruim 91.000 verkooppunten in vier Europese landen. Ons uitgebreide assortiment in food en non-foodartikelen omvat de nieuwste merken en private labelproducten. Onze klanten zijn winkelformules die consumenten het gemak van consumptie onderweg bieden. Dit zijn onder meer benzinestations, kiosken, bakkerijen, voedingsretailers, fastfoodketens en tabak- en gemakzaken.

Lekkerland telt ongeveer 4.900 medewerkers in heel Europa. De omzet van de groep bedroeg 12,4 miljard euro in het boekjaar 2018.  


FranchiseFormules Adviestak

Lekkerland Nederland is businesspartner van FranchiseFormules.NL. De contactpersoon bij Lekkerland is Vincent Hooghuis | Unit Manager Business Development.


Horecava 2020

Ontdek van 13 t/m 16 januari 2020 op Horecava Lekkerlands ketenrol in de wereld van High Traffic & Convenience, het snelstgroeiende thema binnen de foodsector.

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.