Domino’s Pizza groeit hard en zet in op innovatie en duurzaamheid

Datum: maart 5, 2018

Domino’s Pizza, marktleider in ‘pizza delivery’, heeft ruim 14.000 vestigingen in meer dan 70 landen. De vooruitstrevende franchiseformule is sinds 1989 in ons land gevestigd en is vorig jaar gegroeid van 240 naar 300 vestigingen in Nederland en België. Volgens de formule moeten daar voor het jaar 2019 nog eens honderd nieuwe winkels bij komen. De Amerikaanse keten ziet veel groeipotentieel in de Benelux, zegt CEO André ten Wolde. “De economie trekt aan en steeds meer mensen ondervinden het gemak van thuisbezorging”.

De Nederlandse tak van de franchiseformule gold al als schoolvoorbeeld voor de vestigingen in andere landen op het gebied van de inrichting van eCommerce activiteiten. Dit jaar doet de formule daar in Nederland een schepje bovenop door te gaan pionieren met “˜drone bezorging’. De pizzaformule werkte in de VS al samen met het bedrijf Flirtey, een onafhankelijke ontwikkelaar van bezorgingen per drone. Flirtey voerde als eerste een succesvolle en door de FAA goedgekeurde dronepilot uit voor de Amerikaanse winkelketen 7-Eleven. Er zijn inmiddels verschillende grootschalige tests uitgevoerd in onder andere Nieuw-Zeeland en Australië.

Het proces van het bezorgen van een pizza per drone gaat als het volgt. Consumenten kunnen via de app een pizza bestellen. Vervolgens maakt de drone contact met het GPS-signaal van de telefoon. De drones moeten op een hoogte van zestig meter vliegen en sturen de consument een notificatie als de bestemming bijna is bereikt. De pizza wordt op veilige afstand van mensen neergelaten vanuit de lucht.

De formule zet zich daarnaast ook onverminderd sterk in voor duurzaamheid. De helft van de bezorgers rijdt al op e-bikes, men bezit een Tesla vrachtwagen en de pizzaketen zal vanaf 2020 geen vervoersmiddelen met fossiele brandstoffen meer aanschaffen.


7e FranchiseFormules Netwerkmiddag

André ten Wolde, franchisegever en CEO van Domino’s Pizza, zal als gastspreker aanwezig zijn op de 7e FranchiseFormules Netwerkmiddag. Dit netwerkevent voor franchisegevers vindt plaats op Donderdag 22 Maart a.s. in Hotel New York te Rotterdam.

Het centrale thema van de middag: “eCommerce binnen franchiseformules. Die mix van Clicks & Bricks is niet niks!”.

André zijn visie hierop: “Er bestaat geen online of offline!”.

Klik hier voor meer informatie en/of om in te schrijven voor deelname ')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.