Zomerreces? Niet voor Vital4Skool!

Datum: augustus 14, 2018

Waar houdt de franchiseformule Vital4Skool zich in de zomermaanden mee bezig?

Zomervakantie: de scholen zijn dicht en de leerlingen zijn op vakantie. Maar wat doet het hoofdkantoor dan in deze weken? Nou, naast dat er natuurlijk wordt genoten van het mooie weer, gaan de zaken gewoon door. Benieuwd naar waar zij zich allemaal mee bezig houden? Lees dan maar verder.

Nieuwe locaties

Vital4Skool is altijd op zoek naar nieuwe locaties, maar het is voor een school niet mogelijk om van de ene op de andere dag over te gaan op een ander concept. Vaak moeten er toch nog delen verbouwd worden, de inrichting van de kantine moet worden aangepast en de kantinebeheerder heeft tijdens het schooljaar wel andere zaken aan zijn hoofd, namelijk lunch voor de leerlingen verzorgen. Vandaar dat gedurende het hele jaar wel afspraken worden gemaakt met betrekking tot nieuwe locaties, maar dat deze locaties vaak wachten tot de vakantie om over te gaan naar het nieuwe concept. De volgende Vital4Skool locatie die de formule kan verwelkomen staat in Leek. In dit geval is ervoor gekozen om in de herfstvakantie definitief over te gaan naar Vital4Skool. Dit onder andere met oog op de haalbaarheid van de verbouwing. Houd Vital4Skool daarom in de gaten voor nieuwe updates!

Verbouwingen

Ook met verbouwingen wordt vaak gewacht tot de vakantie. Deze zomer wordt de locatie op het Trinitas College in Heerhugowaard verbouwd. Bij deze verbouwing wordt veel aandacht besteed aan de routing. Bij Vital4Skool is dit een belangrijk speerpunt, want op het moment dat de bel gaat, krijg je in één keer heel veel gasten aan je counter. Een goede routing zorgt ervoor dat je dit beter kunt verwerken. Daarnaast was de kantine toe aan een opfrisbeurt. Onderneemster Suzan Olie heeft de locatie vorig schooljaar (2017/2018) overgenomen, nadat zij hier al jaren als medewerkster actief was. Met de verbouwing kan zij haar eigen stempel drukken op zowel de inrichting als uitstraling van de kantine. Met haar enthousiasme heeft ze de school meegekregen in haar plannen, waardoor ook zij hun steentje bijdragen aan de verbouwing. Zo worden de wanden rondom de kantine voorzien van een nieuwe kleur die helemaal aansluit bij de rest van de uitstraling.

Productvernieuwing

Tot slot is de zomervakantie ook een uitgelezen kans om het assortiment weer eens onder de loep te nemen. Het Voedingscentrum scherpt ieder jaar de regelgeving aan en met een

nieuw schooljaar kan de kantine met een schone lei beginnen. Vital4Skool voegt dit jaar nieuwe recepten toe aan het assortiment. Het doel hiervan is om de leerling te blijven verrassen en aan te sporen om voor een gezonde, maar lekkere keuze te gaan. De formule probeert graag nieuwe smaakcombinaties uit en innovaties van de markt. De nieuwe producten worden aankomend schooljaar gekoppeld aan het seizoen. Iedere periode staan andere producten uit het seizoen in de spotlight. Zo wordt ook ingespeeld op de kernwaarde “eten&leren” die voor Vital4Skool erg belangrijk is.

Al met al is Vital4Skool alweer (bijna) helemaal “ready2go” voor het nieuwe schooljaar. In Heerhugowaard wordt momenteel een laatste hand gelegd aan de verbouwing. De nieuwe producten zijn bedacht, getest en gefotografeerd. De assortimentskaarten zijn aangepast en de ondernemers kunnen na een heerlijke zomervakantie weer vol energie aan de slag.

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.