Zeven jaren actief binnen Straetus Incasso

Datum: oktober 19, 2016

Ooit in 2009 vanuit kantoor aan huis begonnen in Lochem met mijn toenmalige compagnon, Crijn Janssen. Als een stel jonge honden, de Achterhoek kennis laten maken met een andere manier van incasseren. In 2012 neergestreken aan de IJssel in Zutphen, gegroeid als bedrijf in omvang, als ondernemer en enorm veel ervaring opgedaan.

Creativiteit, digitaal, snelheid en enthousiasme, het doel was om het bedrijfsleven kennis te laten maken met de “nieuwe” manier van incasseren. Zorgen dat de cashflow van opdrachtgevers werd verbeterd, zorgen dat ze weer grip op hun geld kregen. Het MKB stond open voor deze visie en wijze van incasseren. Men vond het interessant omdat je als kantoor lokaal actief en zichtbaar was.

Formule

Destijds aangesloten bij een franchiseformule, omdat ik overtuigd was dat Straetus Incasso ervoor zorgt dat je drempelverlagend in deze branche toe kan treden. Daarnaast nam de technologie een enorme vlucht. Digitalisering ging centraal staan en daar speel je als ondernemer graag op in. De kennis was reeds aan boord en je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Straetus deelt kennis, data, ervaringen. En bouwen een krachtig systeem, genaamd Centurion, om nog effectiever te incasseren.

In de loop van de jaren is gebleken dat we d.m.v. ons systeem onze opdrachtgevers beter kunnen bedienen, informeren en waar nodig zelfs activeren. Debiteuren kunnen tegenwoordig online betalen, reageren of reclameren, bewijslast aanleveren en zelf hun eigen dossier beheren. Voordelen waar zowel onze opdrachtgevers, debiteuren en ook ik als ondernemer gebaat bij ben.

Huisbezoeken

Communiceren met een incassobureau blijkt ook in deze tijd van moderne communicatiemiddelen nog steeds lastig voor een debiteur. Wij lossen zaken dan ook graag op door middel van een minnelijke procedure, echter dient de persoon of bedrijf wel over te gaan tot betaling of te communiceren. Voor de debiteur die daar moeite mee heeft plannen we graag een huisbezoek in, gaan op bezoek bij de debiteur om de vordering onder de aandacht te brengen.

De debiteur kan een juridische procedure voorkomen, kosten lopen niet verder op voor de debiteur en de opdrachtgever beschikt eerder over zijn gelden. Een voordeel van onze franchiseformule, zelf een afstand van 150 km moeten afleggen om deze debiteur te bereiken terwijl je collega het adres in 5 minuten kan aanrijden?

Kortom, zeven interessante en mooie jaren achter de rug in een concurrerende en enerverende branche en waar er ongetwijfeld nog vele jaren zullen volgen. Een branche waarin ik lokaal betrokken kan zijn, maar wel de landelijke slagkracht aanwezig is om te zorgen dat mijn klanten weer grip op hun geld krijgen.

Richard Sommer
Straetus Incasso IJsselstreek

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.