Zes nieuwe The Read Shop’s in eerste kwartaal 2017

Datum: maart 18, 2017

Na een succesvol 2016 waarin 17 nieuwe The Read Shops zijn geopend, is ook 2017 goed van start gegaan. In totaal worden er 6 The Read Shops geopend in het eerste kwartaal van 2017. Deels door ondernemers die al aangesloten waren bij de inkoopcombinatie van Retail Development Company en zich nu aansluiten bij de franchiseformule The Read Shop, tevens zijn er een aantal nieuwe winkels geopend.

Op 1 januari is Boekhandel Maaspoort in Den Bosch, van de familie Van Kaathoven, overgestapt van Inkooppartners naar de formule The Read Shop Express. Deze winkel wordt dit jaar verbouwd naar het formuleconcept. De andere winkel van dezelfde eigenaren in Rosmalen, die was aangesloten bij Tabaktief, wordt eveneens voortgezet onder de vlag van The Read Shop Express.

Op 9 januari heeft de familie Bombeld hun boekhandel Boek & Co in Warnsveld overgedragen aan de nieuwe ondernemers Bert en Adri Bosma. De winkel is heropend na een verbouwing op zaterdag 11 maart 2017 als The Read Shop Express. Daarmee keert de formulenaam The Read Shop weer terug in Warnsveld.

Herman Tieman maakte op 13 februari met zijn winkel in Goor de overstap van Bruna naar The Read Shop. Ook deze winkel is verbouwd en heeft zijn deuren geopend op zaterdag 11 maart.

De eigenaar van The Read Shop Express in Rozenburg, Bram van Vliet, heeft de boekhandel Plantage Koningshoek in Maassluis overgenomen. Deze winkel zal in de maand april volledig worden verbouwd en verder gaan als formulewinkel The Read Shop.

Nadat de Bruna ondernemer besloot zijn winkel aan de Markt in Hengelo te sluiten, zagen de ondernemers van The Read Shop Express in Delden mogelijkheden om de Hengelose zaak te gaan runnen. “We gaan dat met zijn vieren doen. Onze zoon Ramon en zijn vrouw Kelly staan straks in Hengelo in de winkel”, zegt Gerrit Holtvoort die de winkel in Delden blijft doen. The Read Shop Express in Hengelo gaat open op zaterdag 18 maart.

Naast de opening van nieuwe winkels, wisselde in de eerste twee maanden van 2017 ook een zestal formulewinkels The Read Shop (Express) van eigenaar. De winkels worden allen voortgezet door nieuwe ondernemers.

Na de vervelende gebeurtenissen op 5 december vorig jaar in Kerkdriel waarbij ook het pand van The Read Shop Express-formulewinkel volledig is verwoest, zijn wij verheugd dat sinds donderdag 2 maart jl. de heer en mevrouw Kollenburg op een tijdelijke locatie hun formulewinkel weer kunnen voortzetten. De tijdelijke winkel bevindt zich aan hetzelfde plein als de oude winkel, die op termijn weer herbouwd zal worden. Ook The Read Shop Express in Ede, die in januari moest sluiten vanwege roetschade, is gelukkig weer open.

Naast al deze openingen zal The Read Shop in april feest vieren vanwege het 25-jarig bestaan van de formule.


Over The Read Shop

The Read Shop is een laagdrempelige inloopwinkel met een ruim en uitgebalanceerd assortiment boeken, tijdschriften, wenskaar­ten, kantoorartikelen, kansspelen, tabak en een groeiend assortiment gifts. The Read Shop, met inmiddels meer dan 170 winkels, is onderdeel van de Retail Development Company. Het is een transparante franchiseformule met een duidelijke visie, die samen met de ondernemer een ondernemersplan opstelt en professionele begeleiding biedt. Het assortiment wordt afgestemd op de lokale vraag en bereikt daardoor een zeer diverse doelgroep. Ons motto is: ondernemen met ondernemers. Zie voor meer informatie over The Read Shop: www.readshop.nl

Over Retail Development Company

Retail Development Company (RDC) is een overkoepelende organisatie met een full service franchiseformule The Read Shop (Express) en inkoopcombinaties Plantage InkoopPartners, Vivánt, Techador en Tabaronde. Hierdoor is RDC dé partij voor iedere ondernemer in de boek-, tijdschriften- en kantoorhandel en tabak en gemakskanaal. Met ruim 600 aangesloten winkels is RDC één van de belangrijkste spelers binnen de branche. RDC  beschikt over uitgebreide kennis, ervaring in en met de markt en heeft een solide raamwerk van meedenkende leveranciers. De formules van RDC worden door enthousiaste en betrokken ondernemers uitgedragen naar de lokale klant.

 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.