Wayback Burgers lanceert ‘compact delivery concept’

Datum: oktober 19, 2020

Gestuwd door de coronacrisis heeft Wayback Burgers Nederland een delivery concept ontwikkeld: Wayback Burgers Express. Wayback Burgers Breda, de eerste en momenteel nog enige vestiging in Nederland, bezorgt al in de regio Breda en gebaseerd op deze successen is het Express concept gebouwd. Vanuit het hoofdkantoor in Cheshire, Connecticut (US) is deze Nederlandse ontwikkeling begeleidt met de daar aanwezige expertise.

Wayback Burgers Nederland heeft een delivery concept ontwikkeld: Wayback Burgers Express

“Delivery is de laatste jaren het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt. Ook in Wayback Burgers Breda merkte we dit al vóór de coronacrisis” verteld Daniëlle Leeman, Chief Commercial Officer bij Wayback Burgers Nederland. “De coronamaatregelen hebben ons speelveld merkbaar verandert in de zin dat bezorging opeens de hoofdmoot van de bedrijfsvoering werd. De sterk ontwikkelende delivery trend samen met de veranderende markt, activeerde ons om versneld een delivery concept te ontwikkelen.” vervolgt Leeman. 

Het delivery concept biedt hetzelfde assortiment als een full service restaurant zoals Breda: hoge kwaliteit hamburgers, loaded fries, diverse bereiding van kip, hotdogs, vis- en vegetarische opties vanuit een operationeel-efficiënt ingericht restaurant. In samenwerking met Het Bouwadvies uit Rotterdam is het Express-concept technisch ontworpen met als resultaat een compact restaurant vanaf 90 m2. Het Express-restaurant heeft zijn eigen bezorgers en maakt daarnaast ook gebruik van bezorgplatforms. ”Momenteel leggen we de laatste hand aan de IT-infrastructuur voor dit ‘virtual restaurant’ concept, om zo ook bezorging en tracking via ons eigen kanaal te optimaliseren” verteld Leeman.

Leeman: “Wayback Burgers Nederland opent medio Q2 2021 de eerste Express binnen de wereldwijde Wayback Burgers-organisatie. Daarmee wordt de eerste Europese full service flagshipstore in Breda aangevuld met de eerste global delivery flagshipstore. Waar deze opent kan ik nog niet delen omdat de onderhandelingen zich in de afrondende fase bevinden.”

Wayback Burgers is in 1991 opgericht en na succesvolle groei in Amerika is het merk sinds 2009 een internationale franchiseformule geworden. Het resultaat is een consistente groei van het franchisesysteem, zelfs in de economische crisis tussen 2008 en 2015. Ook nu tijdens de invloed van COVID-19 groeit het aantal nieuwe restaurants van en interesse in Wayback Burgers. Inmiddels heeft Wayback Burgers 185+ locaties geopend in 38 landen en zijn er nog 500 in ontwikkeling. De investering in een Express-restaurant ligt rond de €250.000. Het vereiste eigen vermogen ligt op 20% van de benodigde investering. Wayback Burgers kan franchisenemers helpen financiering te verkrijgen bij een financier.

DELEN

Franchiseformule: Wayback Burgers

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.