Vroegop neemt Natudis over

Datum: februari 25, 2014

Vroegop Ruhe & Co b.v. (Vroegop) en Royal Wessanen N.V. (Wessanen) hebben overeenstemming bereikt over de acquisitie door Vroegop van 100% van de aandelen van Natudis Nederland B.V., Hagor NV en Kroon B.V. met hun ondernemingen (hier na tezamen te noemen: “Natudis”). De overname is afhankelijk van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Door deze overname wordt Vroegop totaalleverancier van biologisch AGF, vers en DKW. De focus op biologisch was al in gang gezet door de intensieve samenwerking met Kroon B.V. Natudis zal als een zelfstandige biologische groothandel binnen het familiebedrijf Vroegop worden voortgezet.

Conform de SER-fusiecode zijn de werknemersorganisaties en de SER op de hoogte gesteld. De Ondernemingsraden van beide bedrijven hebben positief advies gegeven over deze transactie. Pieter Vroegop geeft aan dat Vroegop heel blij is met de overname van Natudis. “Natudis past als organisatie heel goed bij ons, want hun kennis en ervaring met biologische voeding is van toegevoegde waarde voor ons. We werken al langere tijd samen met vers groothandel Kroon en we hebben een hele goede indruk van Hagor in België. Wij beschouwen deze overname als een verrijking van ons bedrijf”.

Natudis is de distributeur van biologische en reformproducten in de Benelux met 7.500 producten en 350 leveranciers, Samen met Kroon B.V. levert zij DKW en versproducten aan onder andere speciaalzaken in Nederland en België, cateraars, restaurants, kinderdagverblijven, scholen en overige grootverbruikers. De franchiseformule Natuurwinkel is eveneens onderdeel van Natudis.

“Wij zijn heel blij met deze ontwikkeling, aldus Petra van der Linden (algemeen directeur Natudis). We merken dat Vroegop de door ons gekozen koers en ontwikkelde visie van harte ondersteunt. De kennismaking met Vroegop was al in gang gezet door de intensieve samenwerking met Kroon B.V. Bij Natudis zit duurzaam en groen ondernemen in de genen. Samen met de kracht van Vroegop kunnen we grote stappen maken. Wij zijn overtuigd dat deze samenwerking een geweldige toekomst tegemoet gaat”.

Over Vroegop

Vroegop is een 100% familiebedrijf, bestaat reeds 70 jaar en heeft twee werkmaatschappijen:

Vroegop-Windig is groothandel in AGF (aardappelen-groente-fruit) en biologische duurzame AGF-producten met een nationale afzet in de retail en food service sectoren. De Kweker is groothandel in vers (AGF, vlees, vis, kaas zuivel en brood) en droge kruidenierswaren alsmede non-food (keuken- en restaurantbenodigdheden) met zelfbedieningsgroothandels in Amsterdam en Purmerend en bezorggroothandels in Amsterdam, Wervershoof en Texel

Over Natudis

Natudis, 100% Wessanen-dochter en gevestigd in Harderwijk, is met 8.000 producten en 350 leveranciers, de grootste distributeur van biologische en reformproducten in de Benelux. Onderdeel van Natudis is biologisch versleverancier Kroon, gevestigd in Amsterdam. Kroon biedt een uitgebreid versassortiment van meer dan 1.000 producten. Samen staan zij voor het grootste assortiment dkw en versproducten voor o.a. speciaalzaken in Nederland en België, cateraars, restaurants, kinderdagverblijven, scholen en overige grootverbruikers. De franchiseformules Natuurwinkel en GooodyFooods zijn eveneens onderdeel van Natudis.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.