Vrijplaats voor koffie, bagels en geluk in Amsterdam-Oost

Datum: april 16, 2014

Bij Bagels & Beans ben je even weg van de hectiek. Het is een vrijplaats voor de ronde kanten van het leven: koffie, bagels en wat dies meer zij. Deze vrijplaats vind je binnenkort ook, heel toepasselijk, aan de Oranje-Vrijstaatkade in het nieuwe winkelgebied Amsterdam Oostpoort. Verse bagels en koffie natuurlijk, maar ook sapjes, salades en dat broodnodige moment van rust op je drukke dag. Het zijn de ingrediënten waar vrijplaats Bagels & Beans bekend om staat, al sinds ’96, toen de eerste vestiging werd geopend in de Amsterdamse Pijp. Op 23 april opent de 59ste, ook in Amsterdam. Oost, om precies te zijn. Nog preciezer: Oostpoort. Een nieuw winkelgebied dat met een mix van historische gebouwen, nieuwbouw en intieme pleintjes de sfeer biedt van een echte Amsterdamse wijk.

“Bagel-syndroom”

‘In 2007 verbleven we tijdens een vakantie in New York naast een bagelbakkerij’, vertelt nieuwbakken franchisenemer Gemma van Bakel. ‘Sindsdien ben ik besmet het met “bagel-syndroom”. Terug in Nederland bracht ik een eerste bezoek aan Bagels & Beans en vanaf dat moment ben ik een trouwe bezoeker.’ Vaste bezoekers van de vrijplaats weten wel waarom: ‘De ontspannen sfeer. Dat wil ik zeker ook in onze eigen winkel gaan overbrengen.’

Oostpoort

‘Oostpoort is een wijk met een geschiedenis, bijvoorbeeld de Oostergasfabriek en de oude Melkfabriek’, licht Gemma toe. ‘De échte Amsterdammers uit Oost kennen het, of hebben in hun omgeving wel iemand die er gewerkt heeft. Dat ontdekte ik de afgelopen maanden als ik vol enthousiasme over de winkel en de mooie locatie vertelde.’ Ze vervolgt: ‘De combinatie van nieuwe en oude architectuur maakt van Oostpoort een bijzonder geheel. Met een zonnig terras, gelegen aan het water en een rustige en gezellige sfeer gaan we de gasten laten genieten van al het goeds, letterlijk én figuurlijk, dat Bagels & Beans Oostpoort te bieden heeft!’

Rollercoaster

Gemma wist al op haar veertiende dat ze aan de Hotelschool in Den Haag wilde studeren. Als tiener werkte ze in de bioscoop, tijdens haar studie in een hotel en na het afstuderen in de hotel- en congresindustrie. Zoals ze zelf zegt: ‘Gastvrijheid hoort bij mij.’ Een eigen Bagels & Beans is dan ook de spreekwoordelijke droom die uitkomt, ‘zowel voor mij als voor mijn man Jeroen, die in de weekenden gaat meewerken’. Sinds ze de stoute schoenen aantrok om voor zichzelf te beginnen, is ‘de rollercoaster die je instapt spectaculair en een en al genieten.’ Voor Gemma, en vanaf 23 april ook voor de klanten van Bagels & Beans Oostpoort.

Over Bagels & Beans

Bagels & Beans is een eigentijds horecaconcept dat in 1996 startte aan de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. De opvallend andere ontbijt- en lunchroom bleek een schot in de roos: inmiddels heeft de winkel voor koffie, bagels en geluk niet minder dan 58 vestigingen in heel Nederland en een in Aken, Duitsland.

Op de menukaart van Bagels & Beans staan onder meer belegde bagels, bijvoorbeeld met vegetarische tonijnsalade of het Rookkippetje met avocado en tomaat, diverse koffies, superfoods, salades en verse sappen. 
Vorig jaar won Bagels & Beans een GFK Out-of-Home formule Award in de categorie Shopperhoreca. Ook mag het bedrijf zich winnaar noemen van de AD Koffietest 2013 met de vestiging in ’s-Hertogenbosch, net als in 2007.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.