Voor één dag op de fiets door de McDrive

Datum: juni 19, 2015

Wie altijd al een keer op de fiets door de McDrive heeft willen gaan kon gister zijn hart ophalen bij McDonald’s restaurant Breukelen. McDonald’s opende daar voor één keer samen met oud-wielrenster Leontien van Moorsel een McBike Thru voor fietsende gasten. Met de actie vraagt McDonald’s aandacht én werft ze samen met haar gasten geld voor HomeRide, de sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds, die dit jaar plaatsvindt op 27 en 28 juni. McDonald’s is al vanaf de eerste HomeRide in 2011 hoofdsponsor van het wielerevenement, een tocht van 500 kilometer van Groningen naar Maastricht die leidt langs verschillende Ronald McDonald Huizen.

Debbie de Wagenaar, directielid McDonald’s Nederland, legt uit waarom McDonald’s de McBike Thru heeft georganiseerd: “McDonald’s is ruim 30 jaar een trouwe partner van het Ronald McDonald Kinderfonds en is nu voor de vijfde editie trotse hoofdsponsor van de HomeRide. Dit jaar wilden we iets speciaals doen om extra aandacht te vragen voor de HomeRide. De McDrive is normaalgesproken alleen toegankelijk voor auto’s. Toch horen we vaak van gasten dat zij graag eens op de fiets door de McDrive willen. Voor deze ene keer stellen we onze McDrive daarom open voor fietsers. Een ludieke manier om HomeRide onder de aandacht te brengen én extra fondsen te werven.”

Marja van Bijsterveldt, Directeur Ronald McDonald Kinderfonds, vult aan: “HomeRide is al sinds de eerste editie inMcDonald’s restaurant Breukelen opende voor één keer, samen met oud-wielrenster Leontien van Moorsel, een McBike Thru voor fietsende gasten. Bron: FranchiseFormules.NL 2011 een groot succes. Met de tocht hopen we ieder jaar weer zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen en de betrokkenheid van mensen bij ons werk te vergroten. Dankzij de steun van onze hoofdsponsor McDonald’s en alle andere betrokken partners, deelnemers en vrijwilligers kunnen wij de afstand tussen ouders en hun zieke kind verkleinen door ouders een gastvrij thuis dichtbij hun zieke kind te bieden.”

Fietsen voor het goede doel

Oud-wielrenster Leontien van Moorsel opende de McBike Thru bij McDonald’s restaurant Breukelen door als eerste op de fiets een bestelling te doen. De McBike Thru is van zonsopgang tot zonsondergang opengesteld voor fietsers. Bezoekers kunnen naast een donatie, ook hun steentje bijdragen aan de HomeRide door te fietsen op de hometrainers die in het restaurant aanwezig zijn. Voor iedere gefietste kilometer op de hometrainers doneert McDonald’s Nederland één euro aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Oud-wielrenster Leontien van Moorsel, die ook aanwezig zal zijn bij de start van de HomeRide 27 juni, spreekt vol lof over het initiatief: “Er zijn zoveel mensen die zich belangeloos inzetten voor het Kinderfonds. Of dat nou in de Huizen is als vrijwilliger, of door hun sportieve grenzen op te zoeken tijdens de HomeRide. Ik vind het belangrijk dat hier aandacht voor is. Deze actie helpt daarbij.”

Over HomeRide

HomeRide is een bijzonder wielerevenement, dat op 27 en 28 juni 2015 voor de vijfde keer wordt georganiseerd. De 500 kilometer lange tocht voert van Groningen naar Maastricht, langs diverse Ronald McDonald Huizen. Je fietst met een zelfgekozen team – vrienden, collega’s, familieleden, noem het maar op – en laat je sponsoren om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen. Dit jaar doen er 62 teams mee. Onder de deelnemers zijn veel oudgasten uit de Ronald McDonald Huizen die meefietsen om iets terug te doen voor hun fijne verblijf in de Huizen. Ook zijn er teams die fietsen uit naam van een ziek kind en zijn er een aantal oud-profsporters die zich in het zadel hijsen voor het goede doel, waaronder Erben Wennemars en Gerard Kemkers. Samen zorgen zij ervoor dat zieke kinderen en hun ouders altijd dichtbij elkaar kunnen zijn. Meer informatie over het evenement vind je op de website www.homeride.nl. 

Over McDonald’s Nederland

In Nederland heeft McDonald’s 242 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.