Volste vertrouwen Bas en Tim Tiemens in sneakerformule The Athlete’s Foot

Datum: mei 22, 2017

Deze periode opent The Athlete’s Foot bijna elke week een nieuwe winkel in Nederland. Afgelopen vrijdag is de sneakerformule volgens het nieuwe concept geopend in Amsterdam Osdorp.

In 2004 begonnen de broers Bas en Pim Tiemens aan hun carrière bij wat destijds de  COACH-formule heette. ‘’Tijdens onze studies hebben zowel Pim als ik veel bijbaantjes gehad in de sneakerbranche. Daar begon ook de interesse op te bloeien. Na onze studies te hebben afgerond, wilden we dolgraag wat voor onszelf beginnen,” aldus mede-eigenaar Bas Tiemens. Na de start bij COACH Den Haag hebben de ondernemers in 2010 de store in Amsterdam Osdorp overgenomen, waarna ook de vestiging in Hoofddorp volgde.

Pim Tiemens over de vestiging Amsterdam Osdorp: “Tot op de dag van vandaag draait de winkel ontzettend goed. Daarbij moet ik zeggen dat Mik en Adal hier als bedrijfsleiders van de winkel in hoge mate aan bijdragen.”

‘’Door middel van doorvoering van het nieuwe concept zijn wij ervan overtuigd dat de store het nóg beter gaat doen en het succes zich zal voortzetten. We hebben het volste vertrouwen in de sneakerformule. Het concept is strak, stijlvol en laagdrempelig. We bereiken een brede doelgroep en kunnen dankzij een topteam aan personeel voorzien in de behoefte van iedere consument,” aldus de trotse broers Tiemens.

Euretco heeft al sinds oktober 2014 voet aan Nederlandse grond met The Athlete’s Foot. De vliegende start met een toenemend aantal nieuwe vestigingen bevestigt het volste vertrouwen dat Euretco heeft in een succesvolle doorvoering van de formule in de andere bestaande winkels. Klanten kunnen bij The Athlete’s Foot onder meer terecht voor sneakers van Nike, adidas, ASICS, Converse, New Balance, Vans, Reebok, Puma, sport lifestyle kleding en een breed aanbod bijpassende accessoires. The Athlete’ s Foot – sport with style.

 

Ambitie voor 2020

Euretco B.V. is licentiehouder van The Athlete’s Foot in de Benelux. De keten, die begin jaren ‘70 in de Verenigde Staten is opgericht, is sinds december 2012 onderdeel van het in Zwitserland gevestigde INTERSPORT International Corporation (IIC). The Athlete’s Foot is in 28 landen actief met bijna 500 winkels. Mede door verdere groei in Europa is de ambitie dat het marktaandeel in 2020 gegroeid is naar duizend winkels wereldwijd.

Over Euretco

Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met zo’n 1.900 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.750 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Intersport, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Libris, Blz, Hubo, Multimate, Decorette, Vivante, Binnen, Slaapkenner  en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface en Blue Rebel  over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment. De zelfstandigheid en maximale ondersteuning van de ondernemer staan centraal in de relatie. Ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. Met zo’n 310 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar. Euretco is onderdeel van de EK/servicegroup, een Europese coöperatie met 2.100 zelfstandige retailers in de branches woonaccessoires, speelgoed, luxe huishoudelijke artikelen, witgoed en kantoorartikelen.')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.