Visie Rabobank: De wereld verandert voor altijd

Datum: oktober 23, 2012

De omzetontwikkeling in vrijwel alle sectoren in het Nederlandse bedrijfsleven herstelt zich in 2013 licht. Dit betekent echter niet dat er sprake is van een bestendig herstel. De handel met het buitenland blijft de belangrijkste stuwende kracht in de Nederlandse economie. Hiervan profiteren met name bedrijven in de industrie, de groothandel en het transport. De gezondheidszorg scoort qua omzet de grootste plus van bijna 5% door een stevig volume- en prijseffect. De wereld zit in een overgangsfase met politieke, economische, technologische en maatschappelijke veranderingen op (inter)nationaal niveau. Wie in dit nieuwe tijdperk wil pieken, dient de steeds snellere veranderingen bij te houden en mee te surfen op vlug opvolgende trends. Dit vergt een ondernemer die kan omgaan met de intensiteit van al deze transformaties. Stilstaan en vasthouden aan verworvenheden heeft steeds minder zin – en kan zelfs gevaarlijk zijn. In de MKB-visie 2012-2015 zijn 7 nieuwe en praktische ondernemerstrends geïdentificeerd om bedrijven ruggensteun te bieden bij actuele dilemma’s en economische tegenwind. Deze trends variëren van ‘Klinkende keuzes’ tot ‘Groen is poen’. Want anticiperen op veranderingen en flexibel meebewegen: dát wordt de norm. Lees verder voor de Rabobank MKB-visie op uw branche.

Bron: Franchiseplus.nl
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/Visie-Rabobank:-De-wereld-verandert-voor-altijd.html

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.