Verdieping van loopbaanbegeleiding bij AMI Kappers

Datum: oktober 12, 2015

Afgelopen voorjaar gingen de eerste salonmedewerkers van AMI Kappers succesvol het loopbaanbegeleiding traject in. Een driedaagse training waarin ze gestimuleerd worden om hun passie voor het werk te (her)ontdekken en bewust na te denken over de toekomst. De reacties zijn zo positief dat voor dit najaar de volgende groep kandidaten alweer staat te popelen.

Al jaren stimuleert AMI Kappers de groei en de ontwikkeling van zijn medewerkers door een intern opleidingsprogramma, maar ook loopbaanbegeleiding. Tijdens deze begeleiding kunnen medewerkers kosteloos een training volgen, waarbij zij nadenken over wat ze willen en wat hierin de mogelijkheden zijn. Om het personeel te stimuleren om deze kans ook daadwerkelijk te pakken, heeft het AMI huis voor het eerst de training centraal geregeld en groots aangepakt. En met succes, want de aanmelding komen in grote getalen binnen.

Bewustwording van je passie

De intentie van de training is grotendeels om na te denken over je toekomst. Wat zijn mijn competenties? Hoe kan ik nog meer plezier en succes ervaren in mijn baan? Door de trainingen gaan de deelnemers beseffen dat ze zelf de regieAMI Kappers organiseert driedaagse trainingen waarin personeel gestimuleerd word om hun passie voor het werk te (her)ontdekken en bewust na te denken over de toekomst.  Bron: FranchiseFormules.NL in handen hebben. ‘Bij AMI Kappers vinden we het heel belangrijk dat je verantwoordelijk bent voor je eigen kansen en dat je deze ook pakt,’ aldus Dea Kijk in de Vegte, formulemanager bij AMI Kappers. ‘De één ontdekt dat ze door wil groeien naar een functie als bedrijfsleidster, de ander beseft dat ze eigenlijk erg blij is met haar baan en de huidige situatie. De training heeft niet perse een carrier switch als gevolg. Het belangrijkste is dat je bewust wordt van je passies en daar volledig voor gaat. Als organisatie zien wij het liefst succesvolle en tevreden medewerkers in de salons.’ 

Professionele training en coaching

De training is bewust uit handen gegeven aan partijen buiten AMI Kappers. Dianne Kerskes van Puur Mensenwerk en Hanneke van Stigt van IKbv verzorgden de trainingen en zij zijn gespecialiseerd in professionele training en coaching. De loopbaanbegeleiding is voor iedereen heel persoonlijk en daar willen het AMI Kappers alle ruimte voor bieden. ‘Het heeft natuurlijk onze voorkeur dat personeel een carrière binnen onze organisatie kan realiseren, maar dat mag ook daar buiten. De deelnemers moeten zich vrij voelen om na te denken wat zij écht willen,’ aldus Kijk in de Vegte. De positieve ervaring van de deelnemers heeft er voor gezorgd dat AMI Kappers ook dit najaar weer start met een nieuwe groep deelnemers voor het loopbaanbegeleidingstraject.

—————————

Over AMI Kappers

AMI Kapper is al bijna 50 jaar een bedrijf met een nuchtere en dynamische kappersformule, waar traditionele waarden, ambacht en creatief handwerk hand in hand gaan met de laatste trends en technieken. Het familiebedrijf telt inmiddels rond de tachtig vestigingen en is de eerste kappersketen met een eigen webshop. De Beauty Academy by AMI Kappers is een erkend leertraject dat intensief samenwerkt met diverse regionale opleidingscentra in Nederland. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.