VelgenShop opent vijfde vestiging in Utrecht

Datum: december 8, 2014

VelgenShop.nl opent vandaag de deuren van de nieuwste toevoeging aan de Banden – & Velgen Shop franchise, Banden Shop & Velgen Shop Utrecht. Velgen Shop Utrecht is de vijfde vestiging van VelgenShop.nl na Etten-Leur, Drachten, Nijmegen en Amsterdam. VelgenShop.nl verwacht binnenkort ook al de zesde toevoeging aan de Banden Shop & Velgen Shop franchise te openen. Deze vestiging zal in de regio Zuid-Holland komen.

Locatie Utrecht

Commercieel manager van BandenShop.nl & VelgenShop.nl Kai Peters is erg blij met de nieuwe vestiging in Utrecht. “Utrecht is één van de drukste gebieden in Nederland en was nog niet voorzien van een duidelijke locatie waar je eenvoudig banden en velgen kunt bekijken en kopen. Wij merkten dat de consument hier wel behoefte aan had”. Met de nieuwe winkel in Utrecht is deze behoefte nu ingevuld en de consument uit de provincie Utrecht en omstreken heeft nu een duidelijke locatie waar men voordelige banden en velgen kan bekijken en kopen.  

Succes door gemak

Wat is nu het succes van de Banden Shop & Velgen Shop franchise? Volgens Peters is dit heel simpel. “De Velgen Shop franchise is een toevoeging aan de huidige bedrijfsvoering. Het is dus niet moordend voor het eigen imago en de huidige bedrijfsvoering. Naast je huidige bedrijfsvoering ben je dus ook een Banden Shop & Velgen Shop winkel. Dit is het zogenaamde shop-in-shop concept”. Daarbij komt dat de franchisers toegang hebben tot de enorme voorraad van VelgenShop.nl. VelgenShop.nl heeft meer dan 160 leveranciers aan zich verbonden en verzekert zo dat ze 99,9% van de velgen en banden op de Europese markt constructief kunnen leveren. Dit zorgt er voor dat de consument altijd een ruime keuze heeft uit autobanden, lichtmetalen- en stalen velgen. Ten slotte is het gemak om de franchise formule in te voeren in het huidige bedrijfsbeleid een doorslaggevende factor van het succes. “Dit maakt het voor iedere ondernemer in de automotive branche die nog niks met banden en velgen doet, maar die dit wel graag zou willen doen een heel interessant concept” benadrukt Peters nogmaals.

Uniek concept met Winkels + Selected Dealers

BandenShop.nl & VelgenShop.nl is met haar webshop en fysieke winkels de bricks & clicks banden en velgen retailer van Nederland en België. Daarnaast werkt BandenShop.nl & VelgenShop.nl met het unieke Selected Dealer Netwerk. Het Selected Dealer Netwerk zorgt er concreet voor dat er per regio in Nederland één montagepunt is waar de banden en velgen altijd tegen een vaste prijs van €59 kunnen worden gemonteerd. VelgenShop.nl is, met de fysieke winkels, het Selected Dealer Netwerk en de webshop, een in Europa uniek concept. De winkels zijn in iedere regio de belangrijke spil voor het bezichtigen of advies van/over producten die in iedere regio worden ondersteund door partners (Selected Dealers genoemd) die de service op basis van montages kunnen doorvoeren.

Toekomst – groei

De Banden Shop en Velgen Shop franchise is erg ambitieus, stelt Peters. “Wij zijn altijd bezig en op zoek naar nieuwe locaties. Binnenkort verwachten we een nieuwe vestiging in de regio Den Haag/Zoetermeer te openen. Zodat ook de consument uit Zuid-Holland een duidelijke locatie heeft voor de aankoop van banden en velgen.”. Daarnaast is VelgenShop.nl nog op zoek naar een locatie in de regio Eindhoven. BandenShop.nl & VelgenShop.nl wil de groei gestaag voortzetten om zo te kunnen concurreren met de landelijke bandenketens op de markt zoals Profile Tyrecenter en Kwik-Fit. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.