Veel VVV-franchisenemers sluiten vestigingen

Datum: augustus 14, 2012

VVV-kantoren in Nederland verdwijnen steeds meer uit het straatbeeld, hiervan maakte de Volkskrant melding. Dit jaar sloten liefst 28 (franchise-)vestigingen hun deuren, een verviervoudiging ten opzichte van de afgelopen vier jaar bij elkaar. VVV Nederland verwacht de komende maanden nog eens zeven vestigingen te sluiten. Momenteel telt de formule nog ongeveer 200 centra.

Steeds vaker worden de toeristencentra in dorpscentra ingeruild voor informatiepunten in winkel, musea en bibliotheken. De winkels maken dus veelal plaats voor de shop-in-shop-formule. Bezuinigingen bij gemeenten dwingen franchisenemers ertoe te stoppen met hun winkel. Haaks op de sluiting van veel kantoren staat dat het aantal bezoekers van zowel online als offline flink stijgt.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_14_augustus_2012.htm#vvv_franchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.