Veel geld verdienen geen motivatie voor keuze zelfstandig ondernemerschap

Datum: april 9, 2013

De onrustige arbeidsmarkt leidt ertoe dat veel werknemers zich oriënteren op het zelfstandig ondernemerschap. Uit onderzoek van Onderneem ‘t! blijkt dat veel geld verdienen niet de motivator is om zelfstandig ondernemer te worden. Martine Schippers: “Uit ons onderzoek blijkt dat er steeds meer interesse is om zelfstandig ondernemer te worden. Grootste motivatie voor de mensen is dat ze hiermee ‘hun droom laten uitkomen’. Ook geeft 19% van de respondenten aan dat ze zich oriënteren op het zelfstandig ondernemerschap omdat ze ‘in loondienst niet meer aan de bak komen’. Slechts 6% geeft aan dat ze denken veel geld te gaan verdienen door zelfstand ig ondernemer te worden.”

Veel oriënterende ondernemers overwegen ook zich aan te sluiten bij een franchiseformule, zodat je ondersteund wordt. Bekende formules als Bakker Bart, Bruna, FEBO, MultiVlaai en Shell krijgen op dit moment veel aanvragen van aspirant-ondernemers.

Om kandidaat-ondernemers de mogelijkheid te bieden zich breed te oriënteren op de mogelijkheden organiseert Onderneem ‘t! op vrijdag 19 en zaterdag 20 april een ondernemersbeurs bij Euretco in Hoevelaken. Op de beurs kunnen de aspirant-ondernemers op een laagdrempelige manier in contact komen met diverse franchiseformules uit verschillende branches die op zoek zijn naar ondernemers die zich willen aansluiten bij hun formule. Ook kunnen zij vragen stellen aan de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst en het UWV.

Standhouders zijn onder andere: Anytime Fitness, Bakker Bart, Bruna, Domino’s Pizza, FEBO, Jamin, New York Pizza, Shell en vele andere formules. Ook kunnen de bezoekers seminars van diverse formules bijwonen. De beurs is op vrijdag 19 april geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag 20 april van 10.00 uur tot 16.00 uur. Toegang, parkeren en kinderopvang is gratis. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van gratis toegangskaarten op www.ikwordondernemer.nl.


De beurs wordt gehouden op:
Vrijdag 19 april 11.00 – 16.00 uur
Zaterdag 20 april 10.00 – 16.00 uur
Adres: Euretco, Koninginneweg 1, 3871 JZ Hoevelaken

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.