Vastgoedspecialist Nu Wonen lid van VBO Makelaar

Datum: augustus 19, 2014

Per 1 september 2014 wordt Nu Wonen met zijn gehele organisatie lid van brancheorganisatie VBO Makelaar. VBO heeft in 2013 een aparte sectie Huur/verhuur opgericht voor regulering van het (ver)huurproces, kennisoverdracht en kwaliteitsborging. Met op dit moment  8 en per 1 september 10 vestigingen behoort Nu Wonen tot de belangrijkste spelers in huur/verhuur en beheer van woningen, welke is aangesloten bij de VBO Makelaar Huur/verhuur sectie. Nu Wonen is al zes jaar actief in het verhuren en beheren van onroerend goed in de regio’s Zuid-Holland, Brabant en Zeeland. Via het lidmaatschap conformeert Nu Wonen zich nu aan de voorwaarden die VBO Makelaar aan haar leden stelt.

De huurmarkt wordt steeds belangrijker. Te koop staande woningen worden tijdelijk verhuurd via de Leegstandwet. Wie niet in staat is om te kopen en teveel verdient voor een sociale huurwoning, gaat huren. Wie mobiel wil blijven op de arbeidsmarkt, gaat huren. Robert Blonk, eigenaar en oprichter van Nu Wonen: “Ook dit jaar zet die trend door. De schaarste in de huurmarkt is in de grote steden hoog. In deze groeiende markt  neemt het aantal misstanden en misbruik dan ook toe. Zo kan een gebrekkige screening zomaar tot hennepteelt, illegale onderhuur, illegale pensions en woonshopping leiden.” Maar niet alleen verhuurders zijn het slachtoffer. Huurders accepteren uit onwetendheid of schaarste nogal eens te hoge servicekosten, ondertekenen rammelende contracten of betalen een extra maand huur voor bemiddelingskosten. Het rekenen van dubbele bemiddelingskosten is in strijd met de wet.

Robert Blonk: “Onvoldoende kennis en/of screening kan veel leed veroorzaken. Maar ook ik als vastgoedspecialist ondervind zelf steeds meer last van oneerlijke concurrentie van bemiddelaars die het niet zo nauw nemen met de regels. Via het lidmaatschap wil ik mij conformeren aan de gedragsregels van de brancheorganisatie.”Formule Nu Wonen lid van VBO Makelaar. Rechts op de foto franchisegever Robert Blonk. Bron: FranchiseFormules.NL

Brancheorganisatie VBO Makelaar richtte in 2013 een aparte sectie Huur/verhuur op voor verhuur- bemiddelaars die professioneel en integer met hun vak willen omgaan. Door regulering van het (ver)huurproces, kennisoverdracht en kwaliteits-borging wil VBO Makelaar een actieve bijdrage leveren aan een goed functionerende (ver)huurmarkt. Robert Blonk: “Iedereen mag zich verhuurbemiddelaar noemen maar niet iedereen kan lid worden van de sectie Huur/verhuur. Eerst moet men een entreetoets afleggen. Er moet voldoende kennis zijn over de huurmarkt en het huurproces. Daarna volgt een audit van vijf verhuurdossiers. Mocht dat niet voldoende zijn, dan moet de opleiding Huur/Verhuur worden gevolgd.  De nieuwe leden moeten een hoge servicegraad bieden en transparant zijn over de werkzaamheden en de kosten. De leden werken volgens de Algemene Consumentenvoorwaarden en de VBO Beroeps- en gedragscode én beschikken over een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering en Verklaring van goed gedrag. Door al die eisen fungeert het lidmaatschap als een soort keurmerk. Wij willen onderdeel zijn van dit keurmerk.”

Robert Blonk: “Via dit lidmaatschap beschik ik over faciliteiten waarmee ik mijn servicegraad verder kan verhogen. Door standaardisering van huurovereenkomsten en werkprocessen kan ik meer tijd aan mijn klanten besteden. Maar ook goede screeningfaciliteiten via de VBO huurcheck en actuele juridische en fiscale informatie, is belangrijk. 


Franchisenemer worden?

Heeft u interesse gekregen in een Nu Wonen Franchise in uw regio en wilt u meer informatie of weten welke werkgebieden er beschikbaar zijn? Bekijk dan ook ons formuleprofiel en/of vraag direct informatie aan via bijgaand online aanvraagformulier. Wij nemen terstond contact met u op.

Over VBO Makelaar

VBO Makelaar is een brancheorganisatie voor makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars. Met bijna 1.000 aangesloten leden is VBO Makelaar in geheel Nederland vertegenwoordigd. VBO Makelaar heeft naast een sectie Huur/verhuur, ook een sectie Wonen en een sectie Bedrijfsmatig Vastgoed en Agrarisch Vastgoed.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.