Vacature Specialist Franchise bij SNS in Utrecht

Datum: januari 23, 2019

Ben jij in staat om te werken in een dynamische omgeving? Heb jij kennis van ondernemen en franchise en vind je het leuk om met jouw expertise complexe zaken op te pakken? Hou jij ervan om regie te pakken in processen?

SNS heeft voor haar locatie in Utrecht een vacature voor een

Specialist Franchise


Over de functie van Specialist Franchise

Als specialist franchise ben je de regisseur in het proces “franchisenemer worden, franchisenemer zijn en afscheid nemen”. Met jouw expertise weet je als geen ander wat er nodig is om het onboarden van nieuwe franchisenemers succesvol te laten verlopen. Van acquisitie tot winkelopening ben jij in de lead om te zorgen dat volledige ondersteuning wordt geboden om dit mogelijk te maken. Gedurende het contract monitor je de voortgang van franchisenemers en signaleer je waar buiten de kaders wordt getreden. Je bent de regisseur in complexe trajecten zoals een verlenging van de franchiseovereenkomst, een beëindiging van de franchiserelatie en de overname van klantgebieden. Hierbij vertegenwoordig je de franchisegever terwijl je de goede relatie met de franchisenemer bewaakt. Daar waar nodig stel je een multidisciplinair team samen en maak je met de Directeur Klantteams een plan van aanpak. Jouw vasthoudendheid en besluitvaardigheid borgen een zorgvuldig proces waarin de Directeur Klantteams worden ontzorgd. Je bouwt een zakelijke constructieve relatie op met de Directeur Klantteams en met franchisenemers. Als specialist opereer je in een dynamische omgeving, zijn je werkzaamheden afwisselend en werk je veel samen met procesondersteuners van SNS.

Je wordt o.a. verantwoordelijk voor:

 • Aanstellingstraject en het onboarden van nieuwe franchisenemers
 • Het succesvol uitvoeren van verschillende complexe trajecten zoals bijvoorbeeld:
 • een verlenging van de franchiseovereenkomst,
 • een beëindiging van de franchiserelaties, en
 • overname van klantgebieden.
 • Het aansturen van een multidisciplinair team (case driven);
 • De samenwerking met verschillende stafafdelingen zoals Compliance, Juridische en Fiscale Zaken.

Je hebt:

 • Hbo/wo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Brede kennis van de organisatie, in het bijzonder de SNS Formule en het franchisemodel;
 • Gevoel voor ondernemerschap;
 • Kennis van advies, accountancy, compliance, juridische en fiscale zaken;
 • Een daadkrachtige en resultaatgerichte mentaliteit;
 • Ervaring met verschillende complexe trajecten tussen franchisegever en franchisenemer.

Competenties:

Je bent een expert en specialist en daardoor kun je franchisenemers op een zakelijk wijze in alle fasen van de franchise life cycle ondersteunen. Alleen of samen met een multidisciplinair team voel je je verantwoordelijk voor het eindresultaat totdat dit is gerealiseerd. Je bent een stevige gesprekpartner met franchisenemers, daarvoor kun je snel schakelen en beschik je over stijlflexibiliteit. Daarnaast beschik je over impact en overtuigingskracht. Je werkt zorgvuldig en nauwkeurig en je bent in staat om overzicht te houden in complexe zaken. Je hebt een proactieve werkhouding en neemt zelf initiatief als dat nodig is richting managers Klantteam, franchisenemers of Directeuren Klantteams.

Herken jij je hierin? Dan maken we graag kennis met jou!

Wat biedt De Volksbank jou?

De Volksbank is anders dan anderen. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Eigen verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket: een prima salaris, 13e maand en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling.

Over de afdeling

De afdeling Ondersteuning is onderdeel van de afdeling SNS Expertise & Ondersteuning. De afdeling SNS Expertise & Ondersteuning bundelt een aantal verantwoordelijkheidsgebieden die gericht zijn op het succesvol neerzetten van de klantteams en het waarmaken van de strategie van SNS. De afdeling SNS Expertise & Ondersteuning bestaat uit vier teams: Ondersteuning, Intelligence, Risicobeheersing en Expertise Centrum Financiële Weerbaarheid.

de Volksbank

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.

SNS

SNS is de vierde bank van Nederland, ofwel de kleinste grootbank. We zijn groot genoeg om iets te veranderen in de sector en klein genoeg om daadkrachtig en heel menselijk te zijn. SNS gaat het anders doen en wil een herkenbare andere bank zijn. Wij vinden namelijk dat bankieren een stuk normaler kan én moet. We willen begrijpelijke producten bieden met een concreet voordeel voor de klant. En geen bankentaal, maar mensentaal. We gaan bankieren weer verrassend normaal maken.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Stijn den Hartog (06-22875556). Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Floortje Otten, Recruiter, 06-10986428.

Solliciteren op de functie van Specialist Franchise

Wil je solliciteren op deze functie? Klik op de sollicitatiebutton en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Het maken van een (E-)assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.