Begin deze week werd in de Amsterdam RAI de GaultMillau gids voor 2014 gepresenteerd met daarin de beste restaurants en hotels van dit moment. Chef-kok Han Ji van sterrenrestaurant HanTing Cuisine in Den Haag en bedenker van de Umami Restaurants boekte dit jaar diverse successen. Met alle zeven Umami Restaurants veroverde hij een plek in de GaultMillau. Een ware prestatie omdat de vestigingen in Eindhoven en Amsterdam nog maar net hun deuren openden. Han Ji wil met deze succesformules het Nederlandse publiek kennis laten maken met zijn bijzonder kookfilosofie.
Nieuwkomers in de gids zijn Umami Vlaardingen, Umami Rotterdam, Umami Maastricht, Umami Amsterdam en Umami Eindhoven. Alle zeven Umami Restaurants hebben een notering van 11 punten en staan dus voor een constante kwaliteit. Umami Den Haag is zelfs verkozen tot lievelingsadres. De hotspots worden in de gids geprezen vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en de vriendelijke bediening.
Aziatisch met een franse twist
De keuken van Umami maakt gebruik van dagverse producten waarvan gezonde Aziatische gerechten worden gecreëerd. De Franse touch zorgt voor de verassende smaakcombinatie in alle gerechten die worden geserveerd. Om de gasten te blijven verrassen, verandert de kaart regelmatig. Hoewel er bij Umami nog wel Tjaw Sie, mini loempia’s en geroosterde eend op de kaart staan, worden deze gecombineerd met verse ingrediënten zoals citroengras, pompoen en knolselderij. Voor € 19,95 genieten gasten bij Umami van 3 gangen. Eén gang bestaat uit twee gerechten per persoon, waar tafelgenoten gezellig samen van eten.
Succesformule
Het Umami concept is inmiddels uitgerold in zeven steden. Chef-kok Han Ji en zakenpartner Leon Zheng willen iedereen in Nederland kennis laten maken met de Aziatische Franse keuken. Dat er nog meer vestigingen in andere Nederlandse steden openen is dan ook niet uitgesloten.
')}