Torfs en The Athlete’s Foot starten samenwerking

Datum: mei 30, 2018

Op vrijdag 1 juni opent The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De opening van de tweede winkel in België is meteen ook de eerste winkel in een partnership met Torfs. Torfs opent einde dit jaar ook nog in Eeklo een winkel van The Athlete’s Foot. Euretco heeft de rechten voor The Athlete’s Foot in België en werkt met franchisenemers voor de exploitatie van hun winkels.

The Athlete’s Foot en Torfs

Vanaf de lancering van The Athlete’s Foot in de Belgische markt heeft Euretco steeds aangegeven te zullen kiezen voor sterke en stabiele partners in de ambitie om op termijn in te zetten op nationale dekking in de Belgische markt. De keuze voor Torfs als franchisenemer sluit volledig aan bij dit profiel.

Torfs is een vaste waarde in de Belgische schoenenmarkt en is meermaals verkozen tot “Beste Werkgever van Belgi딝. Wouter Torfs, CEO, spreekt van een heel bewuste keuze voor het in eerste instantie openen van twee winkels van The Athlete’s Foot: “Merken kiezen steeds meer voor een segmentatiebeleid in functie van het type winkel. Met Torfs hebben we een concept dat een vrij compleet beeld aan schoenen waarborgt. Met de opening van een filiaal van The Athlete’s Foot in Waasland Shopping Center en in Eeklo kiezen we ervoor om sneakers en sportfashion aan te bieden die heel complementair zijn aan het aanbod bij Torfs. De keuze voor The Athlete’s Foot is dus een overtuigde strategische keuze die past in onze totale groeiambitie als bedrijf”.

Steve Evers, Managing Director van licentiehouder Benelux Euretco en commissaris bij Intersport International Corporation, juicht de samenwerking met Torfs toe: “Als retailservice-organisatie zijn we steeds op zoek naar ondernemers met ambitie om met ons samen en binnen onze formules de markt op een gezonde en ambitieuze manier te benaderen. Dat Euretco en Torfs voor elkaar kiezen bevestigt dat partnerships tussen twee sterke partijen onze gezamenlijke positie zal versterken. We kijken uit naar de opening van The Athlete’s Foot in Waasland Shopping Center”.

The Athelete’s Foot België

De winkel in Waasland Shopping Center wordt volledig ingericht volgens het internationale winkelconcept. Peter Linskens, General Manager Belux voor The Athlete’s Foot, duidt op het belang van de internationale uitstraling van het concept: “Merken als Nike, adidas, Vans, Puma en Reebok kiezen hoe langer hoe meer voor internationale formules met wereldwijde ambities voor hun topcollecties. Die sterkte gecombineerd met onze kracht en begeleiding als franchiseorganisatie is een zekerheid die we kunnen bieden aan alle potentiële franchisenemers die met ons in zee willen onder de vlag van The Athlete’s Foot”. Wereldwijd heeft The Athlete’s Foot meer dan 500 winkels. De ambitie is om tegen 2020 het aantal winkels te verdubbelen. In Nederland zijn er reeds 60 winkels.

Over EURETCO
Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met zo’n 1.900 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.750 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Intersport, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Libris, Blz, Hubo, Multimate, Decorette, Vivante, Binnen, Slaapkenner  en Topform. Daarnaast beschikt Euretco met Babyface en Blue Rebel  over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment. De zelfstandigheid en maximale ondersteuning van de ondernemer staan centraal in de relatie. Ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. Met zo’n 310 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar. Euretco is onderdeel van EK/servicegroup, een Europese coöperatie met 2.100 zelfstandige retailers in de branches woonaccessoires, speelgoed, luxe huishoudelijke artikelen, witgoed en kantoorartikelen.

Over TORFS
Schoenen Torfs is een derde generatie familiebedrijf met 75 winkels en een sterke webshop. De omzet van 143 mio € wordt gerealiseerd door bijna 700 medewerkers in Vlaanderen. Onlangs werd een eerste filiaal in Wallonië (Libramont) geopend. Torfs werd negen keer verkozen tot Beste Werkgever en elf keer tot Beste Schoenwinkelketen. ')}

DELEN

Franchiseformule: The Athlete’s Foot

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.