Toelichting schrijfcommissie op consultatie Nederlandse Franchise Code

Datum: september 2, 2015

Tot 28 juli was de franchisesector in de gelegenheid om een reactie op de Concept Nederlandse Franchise Code naar het Ministerie van Economische Zaken te sturen. Gezien de zeer uiteenlopende meningen over de Concept NFC was iedereen zeer benieuwd naar het vervolg vanuit de Schrijfcommissie en het Ministerie.

Deze schrijfcommissie heeft inmiddels het vervolgtraject besproken en een toelichting opgesteld naar aanleiding van de circa 160 reacties in de consultatie. (50/50 franchisegevers en franchisenemers). Deze reacties worden vandaag openbaar gemaakt op de website van de Nederlandse Franchise Code

Al met al geeft het aantal reacties de betrokkenheid aan, al zal de inhoud voldoende stof opleveren voor nadere discussie. Dat is dan ook het voornemen. Op 3 september organiseert het Ministerie een debat over de NFC en de hierop ontvangen reacties. De Minister nodigt alle partijen uit die een reactie op de concept NFC hebben ingestuurd. Onder een deskundige leiding komt de inhoud van de NFC en de reacties daarop per onderwerp aan bod. Het is de bedoeling dat het debat verdere input oplevert voor een aangepaste NFC.

Lees hier alle reacties: http://www.nederlandsefranchisecode.nl/Reacties_NFC_totaalbestand.pdf 

Lees hier de toelichting van de schrijfcommissie: 

http://www.nederlandsefranchisecode.nl/Toelichting_schrijfcommissie_NFC.pdf 

Lees ook in het FD: Zelfregulering franchisebranche ontaardt in chaos – Wouter Keuning/Richard Smit

http://fd.nl/ondernemen/1116881/zelfregulering-franchisebranche-ontaardt-in-chaos

Bron: NFV

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.