The Read Shop franchisebestuur tevreden met franchiseovereenkomst conform NFC

Datum: mei 22, 2017

  • Naar aanleiding van verschillende gesprekken met franchisenemers en franchisegevers heeft minister Kamp van Economische Zaken indertijd het initiatief genomen om een gedragscode te laten opstellen voor de samenwerking tussen franchisegever en franchisenemer. Hiertoe is een schrijfcommissie benoemd met de opdracht een gedragscode te schrijven. Inmiddels heeft de minister aangegeven dat de Nederlandse Franchise Code (NFC) middels een benoemde overeenkomst in de wet zal worden verankerd.

Retail Development Company (RDC) heeft samen met het franchisebestuur besloten om mee te werken aan een vrijwillige implementatie van de code en hiernaar ook te zullen handelen. In samenwerking met AG|Hart, franchiseadvocaten, het Vakcentrum, RDC en uiteraard het franchisebestuur is er de afgelopen 1,5 jaar gewerkt aan het ‘NFC proof’ maken van de franchiseovereenkomsten en alle aanhangende zaken zoals het handboek en het recente franchisereglement. Het franchisebestuur heeft de statuten waar nodig geactualiseerd en een huishoudelijk reglement toegevoegd. Het franchisereglement is toegevoegd aan de overeenkomsten zodat er duidelijkheid is over het advies en instemmingsrecht en alle partijen effectiever kunnen besturen.

Het franchisebestuur is zeer tevreden over het bereikte resultaat en kijkt uit naar vele jaren succesvolle samenwerking conform Nederlandse Franchise Code.

 

Over The Read Shop

The Read Shop is een inloopwinkel met een ruim en uitgebalanceerd assortiment tijdschriften, wenskaarten, kantoorartikelen, boeken en een sterke groei in serviceproducten. The Read Shop, met inmiddels meer dan 160 winkels, is onderdeel van de Retail Development Company. Het is een transparante franchiseformule met een duidelijke visie, die samen met de ondernemer een ondernemersplan opstelt en professionele begeleiding biedt. Het assortiment wordt afgestemd op de lokale vraag en bereikt daardoor een zeer diverse doelgroep. Ons motto is: ondernemen met ondernemers. 

Aan tafel: H. Schutte-Middeljans (voorzitter bestuur) en J. Boot (bestuurder Retail Development Company). Bron: FranchiseFormules.NL

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.