The Athlete’s Foot zet nieuw concept door in Alkmaar, Leeuwarden en Assen

Datum: oktober 19, 2016

Afgelopen zaterdag 15 oktober vond in Alkmaar de opening plaats van een The Athlete’s Foot store volgens het Sport with Style-concept (SWS). Dit is alweer de zeventiende store in Nederland volgens dit nieuwe concept dat uiterst succesvol blijkt. Het was één groot feest afgelopen zaterdag waarbij diverse DJ’s kwamen draaien. Bovendien kon de consument zijn/haar schoenen laten cleanen en was er een speciale openingsactie voor alle bezoekers. Ook Assen en Leeuwarden zullen op korte termijn de deuren openen van de nieuwe SWS-winkels. Halverwege november zullen de openingen van deze winkels plaatsvinden.

In alle drie de plaatsen (Alkmaar, Assen en Leeuwarden) is momenteel een The Athlete’s Foot store gevestigd. Het nieuwe winkelconcept inclusief bijpassende sport lifestyle kleding spreekt een brede doelgroep aan. Ondernemers die ermee werken scoren significant beter. Storytelling is volop aanwezig in de winkels en het productaanbod is beter en uitgebreider.

René Vrieling was de eerste ondernemer die zijn winkel in Hoorn verbouwde tot het SWS-concept. Nu zijn twee andere winkels van René Vrieling aan de beurt: Alkmaar en Leeuwarden. Alkmaar ging van 55m2 naar 125m2 en de winkel in Leeuwarden wordt 130m2. In Leeuwarden wordt de winkel bovendien aangekleed met een glijbaan voor de schoenendozen vanuit het magazijn naar de winkel. Daarnaast is de gigantische glazen pui het pareltje van de winkel.

René van Spijker is de ondernemer van de winkel in Assen die ongeveer gelijk met Leeuwarden in november zal openen. De winkel in Assen blijft op de huidige locatie zitten, maar zal straks niet meer te herkennen zijn in de nieuwe SWS-stijl. De ondernemers ervaren de voordelen van een SWS-winkel, waardoor er steeds meer enthousiaste ondernemers in de rij staan om een The Athlete’s Foot store in het nieuwe concept te willen openen.

In 2017 hebben we wederom een mooi aantal winkels op de planning staan die zullen verbouwen of reloceren. Ook in nieuwe steden gaat The Athlete’s Foot in 2017 uitbreiden. 

Over The Athlete’s Foot

De keten The Athlete’s Foot, die begin jaren ‘70 in de Verenigde Staten is opgericht, is sinds december 2012 onderdeel van het in Zwitserland gevestigde INTERSPORT International Corporation (IIC). Euretco heeft al sinds oktober 2014 voet aan Nederlandse grond met The Athlete’s Foot. De vliegende start met een toenemend aantal nieuwe vestigingen bevestigt het volste vertrouwen dat Euretco heeft in een succesvolle doorvoering van de formule in de andere bestaande winkels. Klanten kunnen bij The Athlete’s Foot onder meer terecht voor sneakers van Nike, adidas, ASICS, Converse, New Balance, Vans, Reebok, Puma, sport lifestyle kleding en een breed aanbod bijpassende accessoires. The Athlete’ s Foot – sport with style.

The Athlete’s Foot heeft wereldwijd bijna 500 winkels. In 2015 draaide The Athlete’s Foot een wereldwijde consumentenomzet van € 350 miljoen. Mede door verdere groei in Europa is de ambitie dat het marktaandeel in 2020 gegroeid is naar duizend winkels wereldwijd. 

Over Euretco

Euretco B.V. is master franchisenemer van The Athlete’s Foot in Nederland. Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met zo’n 1.900 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.750 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Intersport, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Libris, Blz, Hubo, Multimate, Decorette, Vivante, Binnen, Slaapkenner  en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface en Blue Rebel  over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment. De zelfstandigheid en maximale ondersteuning van de ondernemer staat centraal in de relatie. Ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. Met zo’n 310 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar. www.euretco.com.  De voorloper van Euretco, Inkoopvereniging Nederland, bestaat sinds 1916. Hiermee vertegenwoordigt Euretco 100 jaar zelfstandig retailend Nederland. 

EK/servicegroup, sinds eind april 2015 meerderheidsaandeelhouder in Euretco, is een Europese coöperatie met 2.100 zelfstandige retailers in de branches woonaccessoires, speelgoed, luxe huishoudelijke artikelen, witgoed en kantoorartikelen.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.