The Athlete’s Foot breidt uit in Eindhoven

Datum: april 25, 2016

Vorige week vond in Eindhoven de opening plaats van een The Athlete’s Foot store volgens het Sport with Style-concept. Het is alweer de vijftiende store in Nederland volgens dit nieuwe concept dat uiterst succesvol blijkt.

Eigenaar Gerard Griever had al een The Athlete’s Foot store in Eindhoven, maar deze nieuwe wordt veel groter. Daarnaast heeft Griever stores in Sittard en Maastricht. “De markt vraagt om grotere winkels. Vandaar dat ik heb besloten om in Eindhoven uit te breiden met een nieuwe winkel aan de Demer, de beste winkelstraat van de stad. De opening vieren we met dj’s die het hele weekend draaien en verder hebben we nog een aantal activiteiten gepland om consumenten in de watten te leggen. Ik heb hoge verwachtingen van onze nieuwe winkel en van het Sport with Style-concept. We zijn succesvol met The Athlete’s Foot, zowel qua producten als uitstraling van de winkels, en zijn bovendien in staat om nieuwe consumentengroepen te bereiken,” aldus Griever.

Het nieuwe winkelconcept van The Athlete’s Foot (voorheen COACH), inclusief bijpassende sport lifestyle kleding, spreekt een brede doelgroep aan. Ondernemers die ermee werken scoren significant beter en er zijn dan ook veel aanvragen van startende ondernemers in het lifestyle segment om zich bij de formule aan te kunnen sluiten.

“De Eindhovenaren waren al bekend met The Athlete’s Foot en krijgen er nu een nieuw winkelconcept bij. Dit is alweer de vijftiende volgens het Sport with Style-concept in Nederland.” Jos van der Wolk, directeur The Athlete’s Foot Nederland feliciteert de ondernemer daar van harte mee. “The Athlete’s Foot blijft groeien, zowel internationaal (zoals in Italië, Finland en Frankrijk) als in Nederland conform onze gezonde en kwalitatieve groeistrategie,” aldus van der Wolk. “Volgende week openen we alweer een nieuwe store, deze keer in Hengelo.”

Euretco heeft al sinds oktober 2014 voet aan Nederlandse grond met The Athlete’s Foot. De vliegende start met een toenemend aantal nieuwe vestigingen bevestigt het volste vertrouwen dat Euretco heeft in een succesvolle doorvoering van de formule in de andere bestaande winkels. Klanten kunnen bij The Athlete’s Foot onder meer terecht voor sneakers van Nike, adidas, ASICS, Converse, New Balance, Vans, Reebok, Puma, sport lifestyle kleding en een breed aanbod bijpassende accessoires. The Athlete’ s Foot – sport with style.

 

Ambitie voor 2020

Euretco B.V. is master franchisenemer van The Athlete’s Foot in Nederland. De keten, die begin jaren ‘70 in de Verenigde Staten is opgericht, is sinds december 2012 onderdeel van het in Zwitserland gevestigde INTERSPORT International Corporation (IIC). The Athlete’s Foot is in 26 landen actief met meer dan 400 winkels. In 2015 draaide The Athlete’s Foot een wereldwijde consumentenomzet van €350 miljoen. Mede door verdere groei in Europa is de ambitie dat het marktaandeel in 2020 gegroeid is naar duizend winkels wereldwijd. 

Over Euretco

Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met zo’n 2.000 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.900 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Intersport, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Libris, Blz, Hubo, Multimate, Fixet, Decorette, Vivante, Binnen, Slaapkenner  en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface en Blue Rebel  over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment. De zelfstandigheid en maximale ondersteuning van de ondernemer staat centraal in de relatie. Ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. Met zo’n 385 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.