The Athlete’s Foot blijft groeien

Datum: augustus 25, 2015

Op 22 augustus opent in Hoofddorp alweer de 54e The Athlete’s Foot store met het sport with style concept. Begin september zal in Heerenveen nummer 55 worden geopend. Eerder deze maand ging in Roosendaal al een nieuwe vestiging open. De sneaker lifestyle formule The Athlete’s Foot is in Nederland hard op weg naar zestig vestigingen.

Bas en Pim Tiemens hadden al een The Athlete’s Foot store in Amsterdam Osdorp en zijn blij met hun tweede winkel: “Met een flinke historie in de sneaker-branche zijn we verheugd ons tweede The Athlete’s Foot-filiaal te openen. Een formule als The Athlete’s Foot in het drukste gedeelte van Hoofddorp centrum kan niet anders dan een daverend succes worden. Zaterdag 22 augustus zorgen wij voor een knallende opening waarbij DJ’s en break-dancers een spetterende show verzorgen. Wij ontvangen iedereen aan het Marktplein met een warm sneaker-hart voor een sneaker-talk en natuurlijk de nieuwste sneakers.”

Het nieuwe winkelconcept van The Athlete’s Foot (voorheen COACH), inclusief bijpassende sport lifestyle kleding, spreekt een brede doelgroep aan. Ondernemers die ermee werken scoren significant beter en er zijn dan ook veel aanvragen van startende ondernemers in het lifestyle segment om zich bij de formule aan te kunnen sluiten.

“The Athlete’s Foot is er vanaf eind augustus voortaan ook in Hoofddorp. Ik wens de ondernemers en hun team veel succes en ben ervan overtuigd dat ook hun nieuwe store goed zal scoren. De verwachting is dat het aantal winkels van The Athlete’s Foot de komende jaren verder zal toenemen conform onze gezonde en kwalitatieve groeistrategie,” aldus Jos van der Wolk, directeur The Athlete’s Foot Nederland.

Euretco heeft al sinds oktober 2014 voet aan Nederlandse grond met The Athlete’s Foot. De vliegende start met een toenemend aantal nieuwe vestigingen bevestigt het volste vertrouwen dat Euretco heeft in een succesvolle doorvoering van de formule in de andere bestaande winkels. Klanten kunnen bij The Athlete’s Foot onder meer terecht voor sneakers van Nike, Adidas, Converse, New Balance, Vans, ASICS, Reebok, Puma, sport lifestyle kleding en een breed aanbod bijpassende accessoires. The Athlete’ s Foot – sport with style.

 
Ambitie voor 2020

Euretco B.V. is master franchisenemer van The Athlete’s Foot in Nederland. De keten, die begin jaren ‘70 in de Verenigde Staten is opgericht, is sinds december 2012 onderdeel van het in Zwitserland gevestigde INTERSPORT International Corporation (IIC). The Athlete’s Foot is in 26 landen actief met meer dan 400 winkels. In 2014 draaide The Athlete’s Foot een wereldwijde consumentenomzet van €290 miljoen. Mede door verdere groei in Europa is de ambitie dat het marktaandeel in 2020 gegroeid is naar duizend winkels wereldwijd.

 
Over Euretco

Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met zo’n 2.000 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.900 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Intersport, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Libris, Blz, Hubo, Multimate, Decorette, Vivante, Binnen, Slaapkenner  en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface en Blue Rebel  over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment. De zelfstandigheid en maximale ondersteuning van de ondernemer staat centraal in de relatie. Ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. Met zo’n 385 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar. www.euretco.com

De voorloper van Euretco, Inkoopvereniging Nederland, bestaat sinds 1916. Hiermee vertegenwoordigt Euretco al bijna 100 jaar zelfstandig retailend Nederland.

EK/servicegroup, sinds eind april 2015 een meerderheidsaandeel in Euretco, is een coöperatie met 2.100 leden in Europa zelfstandig retailers in de branches woonaccessoires, speelgoed, luxe huishoudelijke artikelen, witgoed en kantoorartikelen.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.