Talamini-gelato in finale van de Rabo duurzaamheidsaward

Datum: november 17, 2014

De productie-afdeling van Talamini-gelato bv te Dordrecht staat in de finale van de Rabo duurzaamheidsaward Drechtsteden.

De productie-afdeling is begin 2014 in gebruik genomen en kent een aantal duurzame oplossingen op het gebied van waterverbruik en energiebesparing van de koel- en vriescellen. Zo wordt het koelwater, dat wordt gebruikt bij de ijsproductie, opgevangen en hergebruikt om te dienen als spoelwater voor de schoonmaak. Hierna worden al spullen mechanisch afgewassen.

Door deze voorwas wordt voor de uiteindelijke desinfectie veel minder schoonmaak- en desinfectiemiddelen gebruikt. Hierdoor is de belasting voor het milieu met 70% teruggebracht omdat gebruikt wordt gemaakt van zgn. meetcellen die de troebelheid van het afwaswater meten.

De wanden van de koel- en vriescellen zijn extra dik uitgevoerd waardoor de kou beter in de vries- en koelcel blijft waardoor een energiebesparing van 40% wordt gecreëerd.Talamini-gelato in finale van de Rabo duurzaamheidsaward. Bron: FranchiseFormules.NL

Talamini-gelato wil graag gebruik gaan maken van een waterpomp. Door grondwater op te pompen en deze te gebruiken voor de koeling van de ijsbereidingsapparatuur en dit water vervolgens te hergebruiken ontstaat er een circulaire situatie waarbij geen water meer wordt verspild.

Talamini heeft hierdoor een duurzame oplossing toegepast voor het verbruik van water en energiezuinig verbruik van elektriciteit tbv het koelen en vriezen.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.