Succesvolle deelname Franchise Match aan Franchise Forum op Malta

Datum: mei 5, 2014

Franchise Pool International (FPI), is een netwerk van franchise adviesbureaus, actief in 27 Europese landen. Van 23 tot 26 april vond op Malta het jaarlijkse Master Franchise Forum plaats, dat ook dit jaar kon rekenen op een volledige inschrijving. Anderhalf dozijn franchise organisaties hebben hier contact gelegd met individuele consultants. Formules die zich presenteren worden voorbereid op – en begeleid naar – hun Europese expansie. Zij hebben vooraf samen met de ‘ thuis consultant’ in beeld gebracht in welke landen zij actief willen zijn en wat daarbij komt kijken.

Het forum biedt een ideale mogelijkheid om in een paar dagen contact te leggen met de relevante consultants. De merken presenteerden zichzelf, hun plannen en aanpak. Een leerzame ervaring voor de andere aanwezige franchisegevers versterkt door master classes o.a. over werving, internationale groei, wetgeving en het managen van de master franchisenemers. De FPI consultants zijn lokaal bekend en helpen de franchisegevers vaste voet aan de grond te krijgen d.m.v. het vinden van een lokale master, maar ook met research, consultancy en het in contact brengen met lokale specialisten zoals accountants en juristen. Het zijn vaak langdurige en tijdrovende trajecten en dus niet voor alle franchisegevers weggelegd. Vooral de gang naar het Verenigd Koninkrijk moet, gezien de enorme concurrentie, goed worden voorbereid. Dat geldt ook voor landen als Frankrijk en België die een strenge franchise wetgeving kennen.

Nick van Meurs is partner bij Franchise Match. Hij zegt over de deelname aan FPI: “Nu al vertegenwoordigen wij veel buitenlandse formules in Nederland. Met de toevoeging neemt dit aantal verder toe. Belangrijk is echter dat wij ook onze eigen klanten introduceren in het Netwerk. Dat doen we dit jaar met burgerme, Kaldi koffie & thee en Steak ’n Shake. Voor deze merken hebben wij al ondernemers (masters en franchisenemers) kunnen interesseren. DeFranchise Match bezocht Master Franchise Forum op Malta. Bron: FranchiseFormules.NL internationale portefeuille vormt nu al een belangrijk deel van onze klant portfolio”.

Uit Malta neemt Franchise Match verschillende nieuwe klanten mee die de Nederlandse markt willen veroveren. Franchise Match vult haar portfolio aan met formules als Clarks (schoenen), Chicago Roast House, Tutti Frutti (food) en Bebe de Paris (E-Commerce)Noot voor de redactie

Over Franchise Match

Franchise Match verzorgt de werving en selectie voor een groot aantal franchisegevers en is gespecialiseerd in het vinden van (master) franchisenemers die zij vervolgens ondersteunt bij de complete uitrol van de formule. Franchise Match is daarnaast internationaal actief binnen ‘Franchise Pool International’ (FPI). Bekijk het bedrijfsprofiel van Franchise Match op deze website.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.