Succesformule The Athlete’s Foot heropent in Sittard

Datum: mei 15, 2017

De succesformule The Athlete’s Foot ontwikkelt zich razendsnel. Het lijkt erop dat de franchiseketen elke stad gaat voorzien van een The Athlete’s Foot store. Vrijdag 12 mei is in Sittard de winkel volgens het nieuwe sport with style-concept heropend op een nieuwe locatie in de binnenstad. De franchiseketen beschikt inmiddels over 57 winkels in Nederland, waarvan 23 volgens het nieuwe concept en daar stopt het niet; er staat nog een flink aantal nieuwe stores op de planning.

Het succes is voor eigenaar Gerard Griever begonnen in 1995, toen hij als bedrijfsleider startte in Leeuwarden bij wat destijds de COACH-formule heette. ‘’Na mijn studie wist ik eerlijk gezegd niet exact wat ik wilde gaan doen. Van het een kwam het ander en ben ik de winkel begonnen in Maastricht. Al snel had ik het naar mijn zin, kreeg het gevoel dat ik het beter kon en daar heb ik dan ook naartoe gewerkt. Inmiddels ben ik de trotse eigenaar van The Athlete’s Foot stores in Maastricht, Sittard, Eindhoven Marktstraat en Eindhoven Demer, en daar ben ik meer dan tevreden over,’’ aldus Gerard Griever. Naast de vestiging in Eindhoven Demer is Sittard Gerards tweede winkel volgens het nieuwe sport with style-concept.

‘’Ik kijk uit naar het nieuwe, frisse succes van Sittard. Nu hebben we ruimte voor nét dat stukje extra dat je wilt geven aan de consument. Deze winkel maakt het presenteren van sport lifestyle-kleding en een ruim aanbod aan accessoires gemakkelijker, waardoor we een nog bredere doelgroep kunnen aanspreken. Zo kunnen we iedere consument optimaal bedienen en hebben we voor elk wat wils. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een succesformule is. We waren er met zijn allen aan toe om deze stappen te zetten voor Sittard, nu mogen we het voortzetten,” stelt Gerard Griever.

Euretco heeft al sinds oktober 2014 voet aan Nederlandse grond met The Athlete’s Foot. De vliegende start met een toenemend aantal nieuwe vestigingen bevestigt het volste vertrouwen dat Euretco heeft in een succesvolle doorvoering van de formule in de andere bestaande winkels. Klanten kunnen bij The Athlete’s Foot onder meer terecht voor sneakers van Nike, adidas, ASICS, Converse, New Balance, Vans, Reebok, Puma, sport lifestyle kleding en een breed aanbod bijpassende accessoires. The Athlete’ s Foot – sport with style.

Ambitie voor 2020

Euretco B.V. is licentiehouder van The Athlete’s Foot in de Benelux. De keten, die begin jaren ‘70 in de Verenigde Staten is opgericht, is sinds december 2012 onderdeel van het in Zwitserland gevestigde INTERSPORT International Corporation (IIC). The Athlete’s Foot is in 28 landen actief met bijna 500 winkels. Mede door verdere groei in Europa is de ambitie dat het marktaandeel in 2020 gegroeid is naar duizend winkels wereldwijd.

Over Euretco

Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met zo’n 1.900 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.750 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Intersport, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Libris, Blz, Hubo, Multimate, Decorette, Vivante, Binnen, Slaapkenner  en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface en Blue Rebel  over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment. De zelfstandigheid en maximale ondersteuning van de ondernemer staan centraal in de relatie. Ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. Met zo’n 310 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar. 

Euretco is onderdeel van de EK/servicegroup, een Europese coöperatie met 2.100 zelfstandige retailers in de branches woonaccessoires, speelgoed, luxe huishoudelijke artikelen, witgoed en kantoorartikelen.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.