SUBWAY® franchiser Pieter Beshay over het ‘Drive Thru’ concept

Datum: juli 13, 2014

SUBWAY® restaurants richten zich meer en meer op niet-traditionele locaties, zoals food courts, stations, universiteitsgebouwen en luchthavens. Sinds maart 2012 is in Alkmaar bovendien de eerste SUBWAY® drive thru in Nederland te vinden. Dit is überhaupt de eerste broodjeszaak in Nederland met een drive thru-loket. Een locatie waar ook binnen, volgens het vertrouwde concept, subs worden klaargemaakt. 

Franchisenemers zijn het ondernemerskoppel Pieter Beshay en Tina Elden, die eigenaar zijn van drie restaurants. In dit korte filmpje vertelt Pieter Beshay over zijn drijfveren om te ondernemen én om te kiezen voor deze franchiseformule.


De hamvraag is: behoud je door een drive thru wel de echte ‘SUBWAY®’-beleving?

“Absoluut, want het concept blijft hetzelfde. Alleen nu via een praatpaal. Klanten kunnen bij de drive thru nog steeds de sub helemaal zelf samenstellen, al worden ze dan niet voor je ogen klaargemaakt. En wie bekend is met ons product, weet precies wat hij of zij wil. Die klant kiest juist vaak voor de drive thru in plaats van naar binnen te lopen. Tenslotte willen veel mensen onderweg naar huis of werk snel iets te eten scoren. Wat is er dan heerlijker om alleen even de afslag te hoeven nemen en lekker in de auto te kunnen blijven zitten, terwijl er een kersverse sub voor je wordt klaargemaakt? Overigens is het bij een SUBWAY® Drive Thru ook mogelijk voor een bestelling gewoon naar binnen te gaan!”


Wat zijn de belangrijkste voorwaarden om als franchisenemer een drive thru te beginnen?

“Omdat er meer materieel nodig is – zoals een dubbele balie en twee toasters – is de investering aanzienlijk hoger dan voor een gemiddelde SUBWAY® restaurant. Een franchisenemer of een toekomstige franchisenemer moet danSubway Drive Thru. Bron: FranchiseFormules.NL ook over meer eigen vermogen beschikken. Andere belangrijke criteria voor een drive thru zijn: vanaf provinciale weg of snelweg zicht op locatie, met 10 tot 25 parkeerplaatsen, eventueel gedeeld met andere huurders. De locatie, binnen een gemeente met minimaal 35.000 inwoners, moet bovendien in de nabijheid liggen van bijvoorbeeld hotels, industrieterreinen, woonboulevards en grote meubelzaken. Het perceel is minimaal 500m2 tot maximaal 1.000m2, met een bebouwd oppervlak van 100m2 tot 250m2.”


Wat zou je potentiële franchisenemers die een drive thru zien zitten, willen meegeven?

“Drive thru-locaties zijn moeilijker te managen dan normale restaurants. Je strijdt op twee fronten tegelijk, je moet als ondernemer over het nodige organisatietalent beschikken en stressbestendig zijn. Ook moet je er rekening mee houden dat nieuw te ontwikkelen drive thru-projecten langere tijd in beslag nemen. Let in de opbouwfase ook goed op de infrastructuur rondom het pand. In verband met de hogere investering is een eigen vermogen nodig van €80.000,- tot €100.000,- naar gelang de totale investering die noodzakelijk is om de locaties gereed te maken. Heb je al die zaken goed voor elkaar, dan kan er iets jaloersmakends moois ontstaan. Zoals dus hier in Alkmaar!

 

Over SUBWAY®

SUBWAY® is wereldwijd marktleider in de quickservicebranche. Het eerste restaurant startte in 1965 in Bridgeport, Connecticut (Verenigde Staten). Inmiddels is het bedrijf, met ruim 42.000 vestigingen in 107 landen, de grootste en meest succesvolle quickserviceformule ter wereld. Nederland telt momenteel 153 SUBWAY® restaurants. Bij SUBWAY® restaurants kunnen consumenten terecht voor heerlijke, dagelijks vers gebakken broodjes, die snel worden bereid tegen een kleine prijs. De SUBWAY® formule staat bekend om haar vele gezonde keuzemogelijkheden, waarbij consumenten de voedingswaarden bepalen.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.