Straetus Incasso constateert toenemend aantal wanbetalers over de grens

Datum: april 15, 2014

Straetus signaleert een toenemend aantal wanbetaler dat over de grens aankopen doen. “We zien deze trend van twee kanten. We brengen steeds meer incassozaken onder bij onze vestigingen in bijvoorbeeld Duitsland en vice versa ontvangen wij meer zaken van onze collega franchisenemers. Naast het steeds meer verstrekken van kredietwaardigheid onderzoeken neemt ook de behoefte naar informatie over de verschillende buitenlandse rechtsvormen toe. Bedrijven die zich voorbereiden, hebben de minste problemen” Aldus Janssen, directeur Straetus Nederland BV.

Wanbetalers die niet door een kredietwaardigheid onderzoek van een bedrijf komen, zijn in het buitenland vaak wel anoniem en staan dus niet als wanbetaler bekend. Daar zijn veel bedrijven niet helemaal op bedacht. Internationaal samenwerkende databases worden steeds waardevoller. Buitenlandse bedrijven contacteren steeds vaker onze nederlandse franchisenemers, maar ook andersom. Nederlandse bedrijven die contact opnemen met onze franchisenemers in het buitenland. In Q1 2014 ontvingen wij 23% meer internationale zaken dan in Q1 2013. De lijn zet zich dit jaar duidelijk voort.

80% van deze zaken betreft zakelijke transacties. Bedrijf A koopt bij bedrijf B. De overige 20% komt bijvoorbeeld van webshops, die op rekening naar het buitenland aan een particulier hebben verkocht. Bijvoorbeeld een Nederlandse wijnleverancier die online op rekening aan een particulier heeft verkocht. Pas als er niet betaald wordt, zie je hoe groot de afstand is tussen de Europese landen onderling. Internet zet de deur open en maakt de afstand klein.

Janssen, directeur Straetus Nederland, ziet hier dan ook graag een oplossing voor. “We signaleren een toename en dat is zorgelijk. Wij kunnen onze klanten redelijk beschermen middels internationale kredietwaardigheid onderzoeken, maar echt zekerheid geven gaat helaas niet. Wat ons betreft is de politiek aan zet, maar wij zien ook een rol van de Kamer van Koophandel in dit geheel. Zij hebben immers de internationale contacten met de andere KvK’s.” aldus Janssen..

 ______________________________________________________________________________________

Straetus is een franchise organisatie binnen de incasso branche. Straetus heeft dertig franchise vestigingen in Nederland, Duitsland, Engeland en Rusland. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.