Straetus breidt uit naar Roemenië

Datum: maart 5, 2015

Straetus, de van oorsprong Nederlandse franchiseformule voor incasso en debiteurenbeheer, heeft een Master Franchise Overeenkomst getekend met Roemenië. Hiermee is een eerste stap gezet op de Roemeense markt.. Met deze strategische stap is een eerste stap gezet in het sterk in ontwikkeling zijnde Balkan gebied.

Per juni 2015 opent Straetus het Roemeense hoofdkantoor in Brasov, deze komt onder leiding te staan van de heer Marinescu, directeur Straetus Romania. Marinescu is volwaardig Master-Franchisenemer en zal eerst een eigen vestiging openen om vervolgens het netwerk uit te breiden met zo’n 20 vestigingen in 5 jaar. 

Roemenië is om drie redenen een interessante markt voor ons, aldus Emile Spruijt, CEO Straetus International BV. Allereerst is incasso een bestaande business. 60% van de facturen worden te laat en meestal pas na 90 dagen betaald. De totale omvang overstijgen de miljard Euro. Facturen waarvan de betaaltermijn is verstreken worden in de meeste gevallen geïncasseerd door een lokaal incassobureau. Roemenië loopt met deze dienstverlening echter wat achter in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland. De huidige resultaten onderstrepen dit. Er is een sterke vraag naar een full service credit management partner, dat klantvriendelijk incasseert en waarbij efficiency, compliance en transparantie een onderdeel is van de bedrijfsvoering. Straetus kan vanaf dag 1 wel aan deze vraag voldoen. Ten tweede is er duidelijk een enorme vraag naar franchiseformules, in 2005 bijvoorbeeld waren er 120 formules actief op de Roemeense markt. In 2014 waren dit er al rond de 360, goed voor een 1,6 miljard euro. De meeste formules zijn retail, de franchiseformules binnen de dienstverlening zijn nu pas in opkomst. En tenslotte als derde, is er duidelijk sprake van een sterk groeiende middenklasse. In de middenklasse zien wij de meeste debiteuren met verhaalsmogelijkheden. Ieder land dat deze drie kenmerken in zich heeft, is interessant voor een dienstverlenende formule als die van Straetus.

Straetus heeft inmiddels vestigingen in Nederland, Engeland, Duitsland (incl. Zwitserland en Oostenrijk), Polen en Rusland. Per 2015 komt daar dus Roemenië bij. Straetus stelt zich als doel om in 2015 binnen Europa ook gestart te zijn in Frankrijk en Spanje. Buiten Europa is het doel in om in 2015 een eerste stap te zetten in de USA en Israel.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.