Straetus breidt uit naar Polen

Datum: december 11, 2014

Straetus, de van oorsprong Nederlandse franchiseformule voor incasso en debiteurenbeheer, heeft een Master Franchise Overeenkomst getekend met Polen. Hiermee is een eerste stap gezet op de Poolse markt. Met deze strategische stap is het vacuum tussen Duitsland en Rusland opgevuld. Per 1 januari opent Straetus het hoofdkantoor, deze komt onder leiding te staan van een Master Franchisenemer. De Master Franchisenemer zal eerst een eigen vestiging openen en vervolgens het netwerk uitbreiden met zo’n 50 a 55 vestigingen in 5 jaar.

Polen is om drie redenen een interessante markt voor ons, aldus Spruijt, directeur Straetus International BV. Allereerst is Incasso er een bestaande business. 40% van de facturen worden te laat betaald en worden in de meeste gevallen geïncasseerd door een lokaal incassobureau. Polen loopt met deze dienstverlening echter wat achter in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland. De huidige resultaten onderstrepen dit. Er is een sterke vraag naar een full service credit management partner, die klantvriendelijk incasseert en waarbij efficiency, compliance en transparantie een onderdeel is van de bedrijfsvoering. Straetus kan vanaf dag 1 wel aan deze vraag voldoen.  

Ten tweede is er duidelijk een vraag naar franchise formules, in 2005 bijvoorbeeld waren er 300 formules actief op de Poolse markt. In 2014 waren dit er al rond de 950. De meeste formules zijn retail, de franchise formules binnen de dienstverlening zijn nu pas in opkomst.

En tenslotte als derde, is er duidelijk sprake van een sterk groeiende middenklasse. In de middenklasse zien wij de meeste debiteuren met verhaalsmogelijkheden. Ieder land dat deze drie kenmerken in zich heeft, is interessant voor een formule als die van ons.

Straetus heeft vestigingen in Nederland, Engeland, Duitsland (incl. Zwitserland en Oostenrijk), en Rusland. Per 2015 komt daar dus Polen bij. Straetus stelt zich als doel om in 2015 binnen Europe ook gestart te zijn in Frankrijk, Bulgarije en Roemenië, Buiten Europa is het doel om een eerste stap te zetten in de USA.

 

Wat is een Master Franchise?

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.