Steeds meer franchiseformules in Nederland

Datum: mei 25, 2018

De cijfers van de Franchise Statistiek over het jaar 2017 bewijzen de groei in de franchisesector. Er is opnieuw een toename te zien in het aantal franchiseformules, van 794 naar 825. Er wordt, net als in de rest van Europa, gerekend met alleen formules met 2 of meer franchisenemers. Deze formules realiseerden vanuit hun franchisevestigingen maar liefst een omzet van 33,6 miljard euro ex btw, dit was vorig jaar 32,7 miljard.

Opvallend is de lichte afname in het aantal formules in de Retail Non Food en de Zorg. De omzet in de Zorg is daarentegen gelijk gebleven en in de Retail Non Food is zelfs sprake van een lichte stijging. Deze trend gaat ook op voor het aantal franchisevestigingen en het aantal medewerkers. In de overige sectoren: Retail Food, Horeca en Dienstverlening is deze trend ook positief tot zeer positief.

Het huidige economische klimaat biedt kansen voor startende ondernemers en dit werpt zichtbaar ook zijn vruchten af voor de franchisesector. De economische groei houdt aan, er blijft behoefte aan flexibiliteit en de krapte op de arbeidsmarkt neemt toe.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Franchise Vereniging.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.