Simon Lévelt waarborgt kwaliteit met Q-grader Arabica

Datum: juni 26, 2018

Sinds kort heeft Simon Lévelt een gekwalificeerde Q-grader Arabica in huis. Sandra Hermsen, medewerkster kwaliteit, arbo en milieu, is begin mei geslaagd voor de CQI-opleiding in Athene; het enige instituut met een internationaal erkend certificaatsysteem voor Arabica koffiecuppers.

Simon Lévelt heeft het gehele proces in eigen beheer: het melangeren, keuren, roosteren en verpakken van de koffie. De inkopers bezoeken de mooiste koffieplantages en ondersteunen de producenten bij het verbeteren van de productkwaliteit en de leef- en werkomstandigheden van de arbeiders. Dat is de enige manier om een duurzaam kwaliteitsproduct te garanderen.

Met een gekwalificeerde Q-grader zet Simon Lévelt een volgende stap. De rol van een Q-grader is om de kwaliteit van koffie, zowel smaak als soort, consequent en nauwkeurig te beoordelen. Q-graders zijn in staat de koffiekwaliteit objectief te beoordelen, kunnen koffies identificeren op basis van koffiekarakteristieken, zijn in staat koffiedefecten te vinden en kunnen koffiekarakteristieken communiceren met behulp van algemene industrieterminologie.

“Er zijn wereldwijd slechts 5.712 geregistreerde Q-graders. Daarvan zijn er maar 13 in Nederland. Eén daarvan werkt bij Simon Lévelt en daar zijn wij heel trots op”, aldus de  koffie- en theespecialist, die hiermee de productkwaliteit verder waarborgt. ')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.