Shoeby opent flagshipstore op A1-locatie in Den Haag

Datum: december 4, 2014

Shoeby wil meer winkels op A1-locaties. De eerste stap is de flagshipstore in Den Haag, daarna wil de modeketen andere grote winkelsteden veroveren, dit meldt FashionUnited. Directeur Sven Bleekemolen vertelt: “Het is niet dat we van onze oude strategie afstappen en niet meer op kleinere winkelcentra focussen. We willen allebei.” 

De winkel in de Vlamingstraat in Den Haag is, met 750 m², de grootste Shoeby-winkel. Afgelopen weekend opende de flagshipstore haar deuren. Consumenten kunnen in het pand winkelen, in het ‘Fashion Barista café’ zitten of zich laten adviseren door visagisten. 

De winkel heeft ook een in-house atelier, een afdeling ingericht voor het direct vervaardigen en customizen van kleding en accessoires. Hier kunnen consumenten zelf kleding samenstellen met keuze uit modellen, prints en stoffen. Ook is het mogelijk te kiezen uit een database aan illustraties die ter plekke gedrukt kunnen worden door print- en laserapparatuur. Consumenten kunnen samen met de ontwerpers ook eigen ontwerpen samenstellen. 

“Op een A1-locatie moet je andere dingen doen dan in een dorp, om onderscheidend te zijn”, zegt Bleekemolen over het atelier. “In dorpen en kleinere winkelcentra zijn we bijvoorbeeld ook heel klantgericht, maar op een andere manier. We geloven dat een persoonlijke band tussen medewerkers en klanten de succesfactor is van Shoeby. In kleinere winkels hebben we koffie, op A1 mooie horeca. In kleinere winkels vermaken we ook kleding voor consumenten, maar op A1 hebben we het atelier.”

Bron: Franchise+

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.