Samenwerking Garant Meubel en Jhuist

Datum: maart 17, 2013

Hoevelaken, 14 maart 2013 – Op maandag 11 maart j.l. vond een belangrijke vergadering plaats met ondernemers van zowel Garant Meubel als Jhuist. De opkomst was hoog, de stemming erg goed.

De eerste stap op weg naar een samengaan van de twee groepen, met in totaal 21 ondernemers, werd al in november 2012 genomen. De vergadering van 11 maart was de eerste ondernemersbijeenkomst om te praten over het vervolgtraject. De integratie van Garant Meubel en Jhuist leidt tot continuïteit van beide ondernemersgroepen, werkt kostenverlagend en vormt bovendien tot een stevige basis voor verdere groei.

De bijeenkomst van maandag 11 maart werd voorbereid en geleid door Product Manager Kim van den Hout. De collecties en folders zijn nu nog groepsgebonden, maar dat gaat vanaf komend najaar veranderen.

“We hebben de eerste gezamenlijke collectie voor het najaar van 2013 gepresenteerd en de reacties hierop waren enthousiast. Er zullen medio september dan ook gemeenschappelijke folders worden uitgebracht, waarin de beste artikelen uit de collecties van Garant Meubel en Jhuist staan. De vergadering werd met een daverend applaus afgesloten, wat tekenend was voor de positieve stemming die er heerste,” aldus Van den Hout.

Jeroen Helmink, van Helmink Wonen uit Vorden, was erbij. “Het was een constructieve bijeenkomst, heel open naar elkaar toe en net alsof iedereen elkaar al kende. Zelfs tijdens deze eerste ontmoeting met elkaar zijn er al besluiten genomen, dus de vaart zit er goed in. Samenwerken is belangrijk om de kosten te drukken en expansie op termijn mogelijk te maken.”

Ook Stiny v/d Weit-Bruinsma van Jongsma & Zn. Totaal Wonen uit Balk is positief gestemd. “Beide groepen hebben een vergelijkbare achtergrond met veel familiebedrijven. Dat schept toch bijna automatisch een bepaalde band, vandaar dat we zo goed bij elkaar passen. Ik verwacht een soepel lopend proces, met weinig hobbels.”

“De neuzen staan dezelfde kant op,” zegt Joke de Korte van De Korte’s Woonsfeer uit Laren. “Samenwerken is nodig, zeker in deze markt, ook in relatie met leveranciers. Er is sprake van een gemeenschappelijke visie, zo bleek tijdens de vergadering. Ik ben dan ook optimistisch over het vervolg.”

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.