Runnersworld opent nieuwe winkel in Purmerend

Datum: augustus 29, 2014

Hardloopketen Runnersworld, marktleider op het gebied van hardlopen, viert dubbel feest in Noord-Holland. Op donderdag 4 september 2014 opent het bedrijf in Purmerend haar 29ste winkel. Dit is op de dag af tien jaar nadat de Runnersworld-winkel in Hoorn zijn deuren opende voor recreatieve en (semi)professionele hardlopers in de regio Noord-Holland. Zij kunnen bij Runnersworld terecht voor een uitgebreid A-merkaanbod van hardloopkleding, -schoenen en -accessoires. De ervaren hardlopers in de winkel bieden verder een persoonlijk hardloopadvies op maat.

De nieuwe Runnersworld-winkel aan de Plantsoenstraat 3-7 in Purmerend staat onder leiding van dezelfde eigenaren als de winkel in Hoorn: Danny Pormes en Erna Redecker. Met een team van circa twaalf medewerkers staan zij vanaf september 2014 klaar in beide winkels. Zoals in elke Runnersworld-vestiging zijn de medewerkers ervaren en enthousiaste hardlopers. Zij adviseren de best passende hardloopschoen op basis van een videoanalyse van iemands looppatroon. Ook kunnen bezoekers in de winkel terecht voor vragen en advies rondom hardlopen; van training tot wedstrijd en van blessurepreventie tot kledingadvies. Voor specialistische sportvragen en -diensten werken beide winkels samen met onder meer een fysiotherapeut en een podoloog.

“Ik ben ontzettend trots dat ik samen met mijn geweldige team de Runnersworld-winkel in Hoorn in tien jaar kon heb laten uitgroeien tot een begrip in de stad. Dat we dit succes nu mogen uitbreiden naar een extra winkel van tweehonderd vierkante meter in Purmerend, maakt me erg trots”, zegt Danny Pormes. “De tijd is rijp voor nog een Runnersworld-winkel in de regio. Ook al liggen beide winkels op slechts twintig kilometer van elkaar, de hardloopsport is inmiddels zo populair dat we deze kans niet konden laten liggen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we lopers van diverse niveaus kunnen helpen met alles op en rondom de mooiste sport die er is: hardlopen.”Impressie winkelpand Runnersworld Purmerend. Bron: FranchiseFormules.NL

“Runnersworld heeft als doel zo veel mogelijk lopers en wandelaars van dienst te kunnen zijn. Dat betekent een persoonlijk advies op maat en de beste hardloopschoenen, -kleding en -accessoires. Dat bewerkstelligen we door op steeds meer plekken aanwezig te zijnhet startpunt voor iedere loper te zijn. Met de opening van de Purmerendse winkel versterken we onze positie in de regio Noord-Holland nog verder. Zo zijn we voor veel lopers nog beter bereikbaar”, zegt Damy Rutjes, formulemanager van Runnersworld

Op donderdag 4 september 2014 – en in de week erna – is het dubbel feest in Hoorn en Purmerend. Via de Facebook-pagina’s van Runnersworld Hoorn en Runnersworld Purmerend maakt de hardloopketen diverse dagelijkse kortingsacties bekend. Ook draait er dan een exclusieve actie met sportmerk ASICS. Daarnaast is Runnersworld Purmerend als hoofdsponsor prominent aanwezig bij de Marktstadrun, een gezellige en sportieve hardloopwedstrijd door en rond het centrum van de stad. Deze vindt plaats in het weekend na de opening op 7 september 2014. Meer informatie over Runnersworld is te vinden op www.runnersworld.nl  en www.facebook.com/RunnersworldNed  
 

Over Runnersworld

Runnersworld is de nummer één hardloopspeciaalzaak van Nederland. De keten heeft bijna dertig winkels in Nederland en biedt consumenten een uitgebreid assortiment A-merk-hardloopschoenen, -kleding en -accessoires. Bij alle winkels werken uitsluitend ervaren hardlopers die consumenten voorzien van een deskundig en persoonlijk advies op hardloopgebied. Een geavanceerde loop- en voetanalyse met video speelt daarbij een belangrijke rol. Wedstrijdatleten, recreatieve lopers vinden zo altijd de schoenen die het best bij hun loopstijl passen.

Profielschets Euretco

Euretco, gevestigd in Hoevelaken in het hart van het land, is de grootste retailservice-organisatie van Nederland, die samenwerkt met bijna 1.900  retailers. Deze zelfstandig ondernemers exploiteren circa 2.900 winkels in de branches mode, wonen, sport en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt ongeveer € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, wholesale en financiële dienstverlening aan de ondernemers en leveranciers. Bekende winkelformules en vloerconcepten van Euretco zijn o.a. Intersport, Libris, Runnersworld, Coach, Decorette, Vivante, Blz. en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface, Blue Rebel, Rags Industry en LCKR over vier internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment.

Het zelfstandig ondernemerschap staat centraal in deze relatie. Aangesloten ondernemers profiteren van inkoopvoordeel, ondersteuning in (online) marketing, regelmatige kennisuitwisseling, verkoopsamenwerking en omni channel retailing (oftewel: offline én online). Met 320 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.