Runnersworld opent in Nijmegen haar grootste filiaal

Datum: februari 28, 2013

HOEVELAKEN, 28 februari 2013 – Hardloopketen Runnersworld, marktleider op het gebied van hardlopen, opent in Nijmegen zijn grootste hardloopspeciaalzaak tot nu toe. Recreatieve en (semi)professionele hardlopers vinden hier een uitgebreid A-merkaanbod van hardloopkleding, -schoenen en accessoires. Zoals in alle Runnersworld-vestigingen kunnen bezoekers hier terecht voor al hun vragen rondom hardlopen  – alle medewerkers zijn namelijk ervaren hardlopers. Uniek aan de winkel is de extra focus op gezondheid via een gezondheidswinkel en ‘health corner’.

De Nijmeegse Runnersworld-vestiging meet maar liefst zeshonderd vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. De grootte van de winkel zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is voor een groot assortiment hardloopproducten. Via een loopbaan met videoapparatuur en een loopband met 3D-voetsensoren vinden bezoekers de schoen die het best past bij hun loopstijl. Uniek is dat het filiaal is voorzien van een gezondheidswinkel van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). Hier bieden studenten gratis advies over allerlei zaken rondom een gezonde levensstijl en voeding. Ook vinden bezoekers ter plekke een ‘health corner’ voor allerlei gezondheidstests, zoals een bloeddruk- en cholesterolmeting.

Eigenaar van de Nijmeegse hardloopspeciaalzaak is John Aalbers (48), bekend sporter in de regio en meervoudig winnaar van diverse hardloop- en triathlonwedstrijden. Hij is daarnaast fysiotherapeut, trainer, (personal) coach en organisator van onder meer de Nijmeegse Bruggenloop. Aalbers zet – samen met een team van 24 mensen – zijn hardloopkennis en -ervaring in om lopers en wandelaars te helpen. Met ‘health coaches’, een fysiotherapeut en een diëtiste is alles in huis om elke soort bezoeker te helpen en te adviseren. De focus ligt daarbij altijd op een gezonde levensstijl waarin hardlopen een belangrijke rol speelt.

“Met de nieuwe vestiging zetten we echt de hardloopwinkel van de toekomst neer. Dat betekent de hoogste kwaliteit producten en een optimaal advies van onze experts op hardloopgebied”, zegt Aalbers. “Dankzij onder meer de gezondheidsbalie en de health corner bieden we een centrale plek voor alles rondom hardlopen en een gezond leefpatroon. Ik zie de Nijmeegse vestiging dan ook als een ‘next-level’ store die klaar is voor de toekomst.”

“We zijn zeer trots op de opening van de grootste Runnersworld-vestiging tot nog toe. Vanaf nu kunnen hardlopers en wandelaars in de regio Nijmegen bij ons terecht voor het grootste assortiment hardloopschoenen, -kleding en accessoires en een persoonlijk loopadvies op maat”, zegt Damy Rutjes, formulemanager van Runnersworld. “De nieuwe winkel is dé plek voor iedereen die wil werken aan een gezonde levensstijl; van beginnend sporter tot fanatiek marathonloper. Dat is iets waar wij als Runnersworld graag aan meewerken, nu en in de toekomst.”

De nieuwe Runnersworld-vestiging bevindt zich op de Hoek Hertogstraat 100 / Klein Mariënburg 3, in het centrum van Nijmegen. De winkel opent feestelijk op donderdag 28 februari 2013. Meer informatie is te vinden op www.runnersworldnijmegen.nl en www.facebook.com/runnersworldned

 

Over Runnersworld

Runnersworld is de nummer één hardloopspeciaalzaak van Nederland. De keten heeft meer dan twintig winkels in Nederland en biedt klanten een uitgebreid assortiment A-merk-hardloopschoenen, -kleding en -accessoires. Bij alle winkels werken uitsluitend ervaren hardlopers die klanten voorzien van een deskundig en persoonlijk advies op hardloopgebied. Een geavanceerde loop- en voetanalyse met video speelt daarbij een belangrijke rol. Wedstrijdatleten, recreatieve lopers en wandelaars vinden zo altijd de schoenen die het best bij hun loopstijl passen.

Runnersworld is door de consument vier keer uitgeroepen tot de Beste Winkelketen Sport. Dit gebeurde bij de ING Retail Jaarprijs in 2007, 2010, 2011 en 2012. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.