Runnersworld opent in Hoogeveen eerste Drentse filiaal

Datum: maart 9, 2014

Hardloopketen Runnersworld, marktleider op het gebied van hardlopen, opent op 6 maart 2014 in Hoogeveen zijn eerste Drentse vestiging. Zowel beginners als ervaren hardlopers kunnen hier terecht voor een sportieve start van het voorjaar. De 190 m2 grote winkel heeft een ruim assortiment hardloopschoenen, -kleding en -accessoires van diverse A-merken. Eigenaren Martin Luteijn en Lamko Hulzebos bieden er een deskundig advies over bijvoorbeeld de perfecte schoen, voeding en trainingsschema’s. Alle Runnersworld-medewerkers zijn zelf enthousiaste, ervaren hardlopers.

Net als in de andere winkels van Runnersworld staat een persoonlijk loopadvies op maat centraal. Luteijn en Hulzebos willen ook buiten de winkel actief zijn. “Zo onderscheiden we ons ten opzichte van andere sport- en hardloopwinkels in de regio”, zegt Luteijn. “We zijn bijvoorbeeld van plan bedrijventeams samen te stellen en we hebben eenRunnersworld opent in Hoogeveen eerste Drentse filiaal marathonlopersgroep opgericht om ervaringen uit te wisselen en gezamenlijk internationale wedstrijden te bezoeken. Verder zijn Lamko en ik allebei gecertificeerd sportmasseur en -podoloog. Kamp je met een hardloopblessure, dan kun je dus ook bij ons terecht.”

“Het is goed om te zien dat we ons enthousiasme voor de hardloopsport nu ook in Drenthe – een prachtig loopgebied – kunnen verspreiden”, zegt Damy Rutjes, formulemanager van Runnersworld. “Martin en Lamko hebben grootse plannen. Combineer dit met hun expertise op het gebied van sportmassage en -podologie, en we beschikken wederom over een unieke vestiging van Runnersworld.”

De nieuwe Runnersworld-winkel bevindt zich aan de Schutstraat 7 in Hoogeveen. Luteijn en Hulzebos kozen bewust voor een locatie in het centrum. “Daar zijn we goed bereikbaar en weten mensen ons altijd te vinden.” Ze openen de winkel feestelijk met verschillende openingsacties op donderdag 6 maart 2014. Meer informatie is te vinden op www.runnersworld.nl en www.facebook.com/runnersworldned

Over Runnersworld

Runnersworld is de nummer één hardloopspeciaalzaak van Nederland en onderdeel van retailservice-organisatie Euretco. De keten heeft 27 winkels in Nederland en biedt klanten een uitgebreid assortiment A-merk-hardloopschoenen, -kleding en -accessoires. Bij alle winkels werken uitsluitend ervaren hardlopers die klanten voorzien van een deskundig en persoonlijk advies op hardloopgebied. Een geavanceerde loop- en voetanalyse met video speelt daarbij een belangrijke rol. Wedstrijdatleten, recreatieve lopers en wandelaars vinden zo altijd de schoenen die het best bij hun loopstijl passen. 

Runnersworld is door de consument vijf keer uitgeroepen tot de Beste Winkelketen Sport. Dit gebeurde bij de ING Retail Jaarprijs in 2007, 2010, 2011, 2012 en 2013. 


Over Euretco

Euretco, gevestigd in Hoevelaken in het hart van het land, is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met ruim 2.100 zelfstandig winkeliers  en franchisenemers in de branches mode, sport, wonen en media. In totaal exploiteren zij zo’n 3.100 winkels. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt meer dan  € 2,5 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise,  wholesale en financiële dienstverlening aan zelfstandig winkeliers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren INTERSPORT, Runnersworld, COACH, Livera, Decorette, Vivante, Libris en Blz. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface, LCKR, Rags en Blue Rebel over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment, met eigen buying & sourcingkantoren in Hong Kong en Bangladesh. De zelfstandigheid van de winkelier staat centraal in de relatie. Ondernemers profiteren van het schaalvoordeel dat Euretco biedt zonder het gevoel van zelfstandigheid op te geven. Met 280 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar. Dankzij de centrale ligging aan de A1 pal bij knooppunt Hoevelaken is de locatie zeer goed bereikbaar, ook voor externe organisaties voor uiteenlopende evenementen. Euretco beschikt over dertien goed geoutilleerde zalen van in totaal 5000 m2.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.