Runnersworld opent deuren hardloopwinkel in Dordrecht

Datum: april 2, 2014

Hardloopketen Runnersworld, marktleider op het gebied van hardlopen, heropent een vestiging in Dordrecht. Na twee jaar afwezigheid prijkt vanaf 1 april 2014 opnieuw het Runnersworld-logo op de voorpui. In de circa tweehonderd vierkante meter grote winkel aan de Korte Parallelweg 169 (Maasplaza) vinden recreatieve en (semi)professionele hardlopers een uitgebreid A-merkaanbod van hardloopkleding, -schoenen en -accessoires. Zij kunnen er ook terecht voor een persoonlijk hardloopadvies op maat.

Centraal in de nieuwe, Dordtse Runnersworld-winkel staat de beleving van de hardloopsport. Doordat alle medewerkers zelf enthousiaste lopers zijn, vertellen ze er graag over en weten ze op alle vragen een antwoord.Trainingen, blessures, wedstrijdvoorbereiding of de juiste kleding en schoenen; bij Runnersworld kunnen lopers altijd terecht. En daarbij maakt het niet uit of iemand nu traint voor een eerste vijf kilometer of richting zijn of haar vijftigste marathon gaat. Uiteraard vinden ze er ook de beste kleding, schoenen en accessoires.

Eigenaar van Runnersworld Dordrecht is Jurgen Holling, al meer dan twintig jaar een fanatiek hardloper. Dankzij een hechte relatie met een podotherapeut en een adviseur op het gebied van hardloopblessures is ook aan meer geavanceerde vragen en verzoeken perfect te voldoen. Uiteraard biedt Runnersworld Dordrecht – net als de meer dan 25 andere winkels in het land – een loopbaan met videoanalyse. Zo is voor lopers van alle niveaus altijd de bij de loopstijl best passende schoen te vinden.Runnersworld opent tweehonderd vierkante meter grote winkel aan de Korte Parallelweg 169 (Maasplaza)  in Dordrecht

“Het is mooi om na twee jaar afwezigheid terug te keren naar onze wortels in Dordrecht”, zegt Holling. “We zijn twaalf jaar geleden begonnen en hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan op het gebied van schoenen, kleding, accessoires en advisering. Om nu opnieuw onder de vlag van de nummer één in hardlopen te opereren doet ons goed. Vanaf 1 april is en blijft het onze zorg om lopers van alle niveaus zich hier thuis te laten voelen. Hopelijk leiden onze adviezen en aandacht ertoe dat zij de deur uitstappen met nog meer zin in hardlopen. Dat zie ik echt als onze belangrijkste taak. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat op deze goed bereikbare locatie kunnen bewerkstelligen.”

“Hardlopen is populairder dan ooit. Dat betekent een toenemende vraag naar hardloopadvies en -artikelen. Runnersworld streeft ernaar hier op zo veel mogelijk plekken in Nederland aan tegemoet te komen. De terugkeer van Runnersworld in Dordrecht is daar een perfect voorbeeld van”, zegt Damy Rutjes, formulemanager van Runnersworld. “Het is en blijft ons streven om lopers en wandelaars in het hele land één adres te bieden voor alles rondom hardlopen. Ik ben ervan overtuigd dat we met de terugkeer van de winkel in Dordrecht wederom een hardlopersvoet aan de grond zetten.” Afgelopen drie maanden hebben we inmiddels vier vestigingen geopend te weten in Leiden, Alkmaar, Hoogeveen en dus nu ook Dordrecht. We merken dat Runnersworld een krachtige naam heeft binnen de markt en dat we in samenwerking met de aangesloten ondernemers er voor zorgen dat we de meest toonaangevende hardloopformule van Nederland zijn. Mede hierdoor hebben we in korte tijd vier kwalitatief hoog aangeschreven bestaande en nieuwe ondernemers aan onze formule toe kunnen voegen en hopen we dit jaar nog een paar vestigingen te kunnen openen!

In de week van de opening op 1 april 2014 verspreidt de winkel 20.000 huis-aan-huisflyers in de regio Dordrecht met daarin diverse aanbiedingen. Ook is Runnersworld aanwezig bij “Dwars door Dordt”, een hardloopevenement op 6 april 2014. Meer informatie over Runnersworld is te vinden op www.runnersworld.nl en www.facebook.com/runnersworldNed.

 

Over Runnersworld

Runnersworld is de nummer één hardloopspeciaalzaak van Nederland en onderdeel van retailservice-organisatie Euretco. De keten heeft 28 winkels in Nederland en biedt klanten een uitgebreid assortiment A-merk-hardloopschoenen, -kleding en -accessoires. Bij alle winkels werken uitsluitend ervaren hardlopers die klanten voorzien van een deskundig en persoonlijk advies op hardloopgebied. Een geavanceerde loop- en voetanalyse met video speelt daarbij een belangrijke rol. Wedstrijdatleten, recreatieve lopers en wandelaars vinden zo altijd de schoenen die het best bij hun loopstijl passen. 

Runnersworld is door de consument vijf keer uitgeroepen tot de Beste Winkelketen Sport. Dit gebeurde bij de ING Retail Jaarprijs in 2007, 2010, 2011, 2012 en 2013. Meer informatie over Runnersworld is te vinden in het formuleprofiel op deze website.


Profielschets

Euretco, gevestigd in Hoevelaken in het hart van het land, is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met ruim 2.100 zelfstandig winkeliers  en franchisenemers in de branches mode, sport, wonen en media. In totaal exploiteren zij zo’n 3.100 winkels. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt meer dan  € 2,5 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise,  wholesale en financiële dienstverlening aan zelfstandig winkeliers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren INTERSPORT, Runnersworld, COACH, Livera, Decorette, Vivante, Libris en Blz. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface, LCKR, Rags en Blue Rebel over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment, met eigen buying & sourcingkantoren in Hong Kong en Bangladesh. De zelfstandigheid van de winkelier staat centraal in de relatie. Ondernemers profiteren van het schaalvoordeel dat Euretco biedt zonder het gevoel van zelfstandigheid op te geven. Met 280 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar. Dankzij de centrale ligging aan de A1 pal bij knooppunt Hoevelaken is de locatie zeer goed bereikbaar, ook voor externe organisaties voor uiteenlopende evenementen. Euretco beschikt over dertien goed geoutilleerde zalen van  in totaal 5000 m2

Franchise & Formulebeurs Onderneem ’t!

Runnersworld is aanwezig op de jaarlijkse franchise & formulebeurs Onderneem ’t!. Deze vindt plaats in Hoevelaken op 11 en 12 april 2014. Bezoek Runnersworld op stand nr. 10.

Geen zin om in de rij te staan? Print hier uw gratis entreekaarten


')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.