Roticontract: Hoe Bilingual Kids haar 4e franchiseneemster onthaalt

Datum: november 30, 2015

Het is zaterdagochtend. Ik lig nog in mijn bed en bedenk me dat het geen gewone zaterdag is. Normaal zou ik me nu gaan klaar maken voor mijn Bikram yogales. Maar ik besluit om niet te gaan. Ik moet nog erg veel doen; deeg maken en laten rijzen, aardappelen koken, boodschappen doen, die buit weer verwerken in andere onderdelen van het feestmaal, contract uitprinten, huis opruimen, mezelf presentabel maken. Ik word al zenuwachtig bij het idee van zoveel voor mij niet alledaagse bezigheden. Het voelt als een werkdag en dat is het ook, want vandaag komen Kiran en haar man Jaap de Franchise Lite overeenkomst ondertekenen.

In december 2008 ontmoet ik Kiran voor het eerst. De allereerste versie van Bilingual Kids’ eigen lesmateriaal wordt gelanceerd en zeker veertig van mijn teachers zijn in buurtcentrum de Lommerd in het Arnhemse Spijkerkwartier bijeengekomen. Kirans pro-actieve houding valt meteen op. Ze neemt ongevraagd plaats achter de bar en verwelkomt onze gasten.

Terwijl het deeg rust, de aardappelen afkoelen en Tom, mijn man, het huis dweilt, sleep ik de boodschappenkar achter me aan naar de markt. ‘Kip, garnalen, madame Jaenet en een toetje, kip, garnalen, madame Jaenet en een toetje’ reciteer ik in mijn hoofd. Ik had dit keer niet de rust in mijn kop om een geschreven boodschappenlijstje te maken. Mijn denkbeeldige lijstje breidt zich langzaam uit. Er moet tenslotte ook voedsel in huis zijn voor de rest van de werkweek.

Ruim zeven jaar werkt Kiran als freelance docente voor Bilingual Kids. Ze bereidt vele expatkinderen succesvol voor op internationale scholen wereldwijd en verzorgt groepslessen in Zeist en Rhenen. Op de emigratiebeurs in Houten is Kiran ook bijna ieder jaar aanwezig in onze stand. Daar praat ze met onze andere franchiseneemsters. Ik weet dat franchisenemer worden een langgekoesterde wens van haar is, maar het moment is nog niet daar voor haar. Tot afgelopen juni. Tijdens onze teacher training wil ze even met mij praten. Ik heb net het nieuwe Franchise Lite concept uitgewerkt. Het kan geen toeval zijn. Kiran is er klaar voor.

Behendig draai ik een plukje deeg tussen muis en vingers tot een lobbige schijf. Precies zoals ik het mijn moeder altijdKiran Dijkstra (l.) is de vierde franchiseneemster van Bilingual Kids en de eerste Franchise Lite onderneemster binnen het concept. Tara Ubachs (r.) is de oprichtster van Bilingual Kids. Bron: FranchiseFormules.NL heb zien doen. Vervolgens druk ik een lepeltje aardappelvulling in het kuiltje. Raaf (14) staat klaar met spatel boven de tawa, de gietijzeren rotiplaat.  Ikzelf was tien toen ik mijn moeder hielp, je zou denken dat ik het onderhand wel in de vingers zou hebben, maar als ik het gevulde balletje met de deegroller uitrol kruipt de vulling er uit alle kieren uit. Ik vul de volgende balletjes met steeds minder vulling, maar het mag niet baten; de plakkerige massa koekt aan op aanrechtblad en deegroller. Ik heb geleerd dat je liefde in je eten moet stoppen.‘Liefde, liefde’ roep ik vergeefs in mijn hoofd, want ik wil niet dat de frustratie zich keert in boosheid. De ene na de andere roti mislukt en ik verwens de kleiner wordende deegbal naar de vuilnisbak. ‘Zal ik snel kant en klare roti’s halen?’ oppert Tom. Ik antwoord niet. Ik had Kiran, een geboren Indiase, de Surinaamse roti met aardappelvulling beloofd, en die kun je niet in de winkel kopen.

Als de bel gaat zijn Tom en Raaf nog druk bezig de keuken te ontdoen van de aankoeksels, terwijl ik mijn wimpers dramatisch aandik met mascara.

‘Hmmm de massalalucht ruikt goed …’ constateert Kiran als ze binnenstapt.

‘De roti’s zijn mislukt’ ik trek er een sad-smiley face bij.

‘Dat maakt niet uit, als je er maar liefde in hebt gestopt, dan zal het vast smaken.’

 

Door: Tara Ubachs – Oprichtster Bilingual Kids

Kiran Dijkstra is de vierde franchiseneemster van Bilingual Kids en de eerste Franchise Lite onderneemster. Zij zal lessen verzorgen in de regio Utrechtse Heuvelrug. Tara Ubachs heeft zich voorgenomen voorlopig de keuken niet meer te betreden. Dat domein heeft ze even haar buik van vol. Voor de volgende franchisenemer hoopt ze in het bezit te zijn van een rotimatic.

Meer informatie over franchisenemerschap bij Bilingual Kids vindt u hier.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.