Retail Development Company en Tabaronde B.V. gaan samenwerken

Datum: april 15, 2016

Retail Development Company (RDC) en Tabaronde B.V. hebben een overeenkomst getekend om te komen tot een intensieve samenwerking. RDC en Tabaronde B.V. zijn beiden eigenaar van franchiseformules en inkoopcombinaties die actief zijn in de detailhandel, zowel in het boeken- en kantoorsegment als in het tabaks- en gemakskanaal. Het doel van de samenwerking is, om voor de langere termijn, de continuïteit en de rentabiliteit van de bedrijfsvoering voor de aangesloten ondernemers en daarmee van de overkoepelende organisatie verder te verbeteren. De winkelpositie van de aangesloten lokale ondernemers wordt hierdoor versterkt op het gebied van inkoop, verkoop, assortiment, marketing en logistiek.

RDC is de holding van de franchiseformules The Read Shop en The Read Shop Express en de inkoopcombinatie Plantage InkoopPartners. Tabaronde B.V. is de eigenaar van de franchiseformule Vivánt en de inkoopformules Tabaronde en Techador.

Alle activiteiten van RDC en Tabaronde zijn ondergebracht in een nieuwe organisatievorm die zal worden bestuurd vanuit een stichting. Door deze samenvoeging ontstaat een samenwerkingsverband van ruim 650 winkels met circa 30 medewerkers. Jos Boot, algemeen directeur van RDC, is statutair bestuurder van de nieuwe retailorganisatie. Jos Boot: “Insiders weten dat ik al jaren werk aan het samenvoegen van logistiek en distributie voor onze retailers. De wens van de hedendaagse consumenten is immers ‘vandaag besteld, morgen in huis zonder dat dit meer kost’. Met deze samenvoeging kunnen we alle logistieke bewegingen gaan bundelen en ontstaat er synergie en efficiency waardoor je die claim van de consument waar kan maken. Ik ben ervan overtuigd dat we de aangesloten ondernemers, en daardoor ook de consument, al snel kunnen laten profiteren van onze nieuwe organisatie.”

Met de fijnmazige en gebundelde logistiek van FOOX kunnen de aangesloten ondernemers uitstekend, flexibel en snel beleverd worden. Martijn Stellaard, algemeen directeur van Tabaronde B.V.: “Deze samenwerking zal Tabaronde meer capaciteit en autonomie geven om tezamen met RDC binnen de retailomgeving verder te gaan schitteren.”

Over Retail Development Company en Tabaronde B.V.

Retail Development Company BV (RDC) is een holding die is ontstaan uit de succesvolle ontwikkeling van bekende detailhandelsketens. Ondernemen met ondernemers is daarbij de visie. RDC voorziet, door haar grote franchise- en inkoopcombinatie-ervaring, gelieerde ondernemers van (slag)kracht. RDC zorgt voor een goede backoffice, de juiste inkoop en de beste marge. Zo kunnen onze ondernemers zich optimaal richten op de klant in de winkel. RDC bestaat uit de franchiseformules The Read Shop, The Read Shop Express en de inkoopcombinatie Plantage InkoopPartners en telt momenteel circa 275 winkels. Zie voor meer informatie over Retail Development Company en haar formules: www.rdcgroup.nl

Tabaronde B.V. is een dienstverlenend bedrijf voor zelfstandige tabaksspeciaalzaken. Tabaronde B.V. heeft ruim 380 aangesloten leden die modulair gebruik maken van hun diensten. De soft franchiseformule Vivánt is een tabaks- en gemaksformule met zes basis assortimentsgroepen: rookwaren, zoetwaren, wenskaarten, kansspelen, lectuur en electronic value. Daarnaast worden de ondernemers in de gelegenheid gesteld om assortimenten toe te voegen die afgestemd zijn op de lokale markt. Vivánt heeft 133 winkels. Techador en Tabaronde zijn inkoopleden die gebruik maken van de toonbankactiviteiten, inkoop, marketing en groothandelsactiviteiten van FOOX. De inkoopleden Techador en Tabaronde zijn samen ruim 250 winkels groot. Zie voor meer informatie over Tabaronde B.V. en haar formules: www.tabaronde.nl

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.